بر اساس منابع بخش آلمانی کمیساریای عالی پناهجویان ملل متحد، تعداد پناهجویان طی یک دهه اخیر در سراسر جهان بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است. علت اصلی این مهاجرت ها درگیری های طولانی مدت و بحران های اخیر عنوان شده اند.
بر اساس معلومات این سازمان که روز یکشنبه (۲۹ دسمبر ۲۰۱۹) منتشر شده است، در سال ۲۰۰۹ بیش از ۴۳ میلیون نفر در حال فرار بودند و اکنون بیش از ۷۰،۸ میلیون نفر در فرار اند. علت اصلی فرار میلیون ها تن در جهان، درگیری های طولانی مدت در نقاط مختلف جهان به شمول سوریه، افغانستان یا سودان جنوبی و بحران های اخیر مانند بحران ونزوئلا یا میانمار عنوان شده است.
همچنین عواقب تغییرات اقلیم نیز به طور چشمگیری باعث فرار ها و مهاجرت ها شده اند. بر اساس اطلاعات سازمان ملل، حوادث شدید اقلیمی بحران های موجود را تشدید کرده است. مثلا خشک سالی بی سابقه در جنوب افریقا و سیلاب های شدید در شرق این قاره شدیداً مردم را آسیب رسانده و باعث مهاجرت ها گردیده است.
بر اساس گزارش بخش آلمان کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل "موج بی سابقه مهاجرت ها در سال ۲۰۱۵ و نجات پناهجویان توسط نهاد های خصوصی بحث های شدیدی را در مجامع عامه این کشور سبب شده اند. با در نظر داشت ۱۵ هزار کشته و مفقود در آب های مدیترانه در پنج سال گذشته، عملیات نجات در این آب ها یک امر ضروری به حساب می آید. پیتر روونستروت باوَر مدیر عامل این سازمان می گوید که "هرکسی که ماموریت نجات مهاجران از آب ها را جرم تلقی میکند، مخالف ارزش هایی بشر دوستی و انسانیت عمل میکند."
او تأکید کرده میگوید: "یک دهه خیلی دشوار توأم با بحرانهای مغلق جهانی داشتیم. ناسیونالیسم پاسخ اشتباه به این چالش ها است، همانطور که کنترول مرزها و ایجاد دیوار ها به این چالش نمیتواند جواب دهد." او در ادامه میگوید که این مشکلات فقط با همکاری بین المللی و همبستگی ما به عنوان یک جامعه مدنی با پناهجویان میتواند حل شود."
این سازمان در کنار دیگر مسایل، از جنگ های داخلی سال ۲۰۱۱ در سوریه، لیبیا، سومالیا به عنوان رویداد های ویژه اثرگذار در مهاجرت ها یاد کرده و همچنین بعد از سال ۲۰۱۳ از درگیر های مسلحانه در سودان جنوبی و یمن و همچنین از سال ۲۰۱۷ به بعد ناآرامی ها در ونزوئلا و اخراج روهینگیایی ها از میانمار را یاد میکند.
باوَر میگوید که "فرارو اخراج های اجباری در تمام قاره های وجود دارند؛ اما همچنین تمایل به کمک و همبستگی وجود نیزدارد. ما نباید افراد نیازمند را تنها بگذاریم." او در ادامه می گوید که با وجود افزایش تعداد پناهجویان در آلمان، نباید فراموش کرد که بحران پناهجویی در درجه اول آلمان و اروپا را متأثر کرده، بلکه بنگله دیش، اوگاندا، پاکستان و یا لبنان نیز از این ناحیه شدیداً متاثر شده اند. "۸۵ درصد از پناهجویان در همین کشور ها زندگی می کنند، اروپا باید از این کشورها حمایت کرده و به آنان کمک کند."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر