محمد نوری زاد، فعال مدنی، کارگردان و روزنامه نگار بازداشتی در زندان مشهد از حدود به دو ماه قبل در اعتراض به تداوم بازداشت و بلاتکلیفی خود در اعتصاب غذا و دارو بسر میبرد. فاطمه ملکی، همسر محمد نوری زاد پس از دیدار با همسر خود در زندان مشهد از وخامت وضعیت جسمی او خبر داده و گفته است که این فعال مدنی تبدیل به جنازه شده است.
به گزارش خبرگزاری اثر ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فاطمه ملکی، همسر محمد نوری زاد از وخامت حال همسرش در زندان مشهد در پی تداوم اعتصاب غذا خبر داد.
خانم ملکی روز یکشنبه ۲۲ دی ماه با انتشار یک فایل صوتی در فضای مجازی که پس از ملاقات با محمد نوری زاد در زندان مشهد منتشر کرده است، احتمال مرگ آقای نوریزاد را به دلیل شرایط جسمانی وی پس اعتصاب غذا و دارو مطرح میکند. او در بخشی از این پیام میگوید: “من امروز ساعت سه و نیم موفق شدم آقای نوریزاد را ملاقات کنم. باید بگویم که وقتی من امروز ایشان را دیدم، آقای نوریزاد نبود، یک جنازه بود”.
محمد نوریزاد در این دیدار از سه بار بیهوشی عمیق خود طی روزهای گذشته خبر داده و در مقابل خواست فاطمه ملکی برای پایان دادن به اعتصاب خود گفته است: “دو بار دیگر (بیهوشی عمیق) کارم تمام است. من جنازهام را بر سر اینها میکوبم”.
فاطمه ملکی به مسئولان اعلام اولتیماتوم دو روزه برای آزادی فوری آقای نوریزاد داده و گفته است: “به همین جهت من اولتیماتوم میدهم به اینها. تا دو روز صبر میکنم برای آزادی ایشان. چون ایشان باید حتما تحت نظر باشند. ایشان حتما باید مراقبت ویژه داشته باشند. ایشان را باید آزاد کنند تا دو روز دیگر. تا دو روز دیگر من و بچههایم یا با ایشان از این دنیا میرویم یا آقای نوریزاد باید آزاد شود. ما تحصن میکنیم. هر کاری از دستمان بربیاید میکنیم. من فقط دو روز اولتیماتوم میدهم”.
محمد نوری زاد صبح روز یکشنبه ۲۰ مردادماه ۹۸ در جریان برگزاری دادگاه تجدید نظر کمال جعفری یزدی همراه با تعدادی از فعالین صنفی و مدنی که در مقابل دادگاه حاضر شده بودند توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان مشهد منتقل شده بود.
آقای نوری زاد از حدود به دو ماه قبل در اعتراض به تداوم بازداشت و بلاتکلیفی خود در اعتصاب غذا و دارو بسر میبرد.
اواسط مردادماه امسال نامه ای با امضای ۱۴ تن مبنی بر استعفای آیت الله خامنه ای منتشر شد. با انتشار این نامه شماری از امضاکنندگان بازداشت و برخی دیگر نیز تحت فشار قرار گرفتند. بازداشت آقای نوری زاد نیز در رابطه با این نامه صورت گرفته بود. محمدحسین آقاسی، وکیل دادگستری اواخر آذرماه امسال از ارجاع پرونده ۵ فعال مدنی به دادگاه انقلاب خبر داد. به گفته آقای آقاسی برای محمد نوری زاد، عبدالرسول مرتضوی، محمدحسین سپهری، فاطمه سپهری و هاشم خواستار که از امضاکنندگان دو بیانیه درخواست استعفای علی خامنهای هستند، قرار جلب به دادرسی صادر شده است.
محمد نوری زاد پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت به دلیل فعالیت های مدنی مسالمت آمیز را دارد. آقای نوری زاد پیشتر در تاریخ ۱۷ تیرماه با دریافت ابلاغیهای به شعبه اول دادسرای اوین احضار و در تاریخ ۱۹ تیرماه ۱۳۹۸، در شعبه اول دادیاری دادسرای اوین حاضر و پس از تفهیم اتهام و صدور قرار، بازداشت به زندان اوین منتقل شد. وی پس از ۴ روز در تاریخ ۲۲ تیرماه به زندان گرگان منتقل شده بود. آقای نوریزاد نهایتاً در تاریخ ۳۱ تیرماه با تودیع قرار از زندان گرگان آزاد شد. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی در تاریخ ۱۴ مردادماه در دادگاه انقلاب گرگان برگزار شده بود.
به گزارش خبرگزاری اثر به نقل از هرانا در خردادماه ۹۷ از بازداشت کوتاه مدت محمد نوریزاد به همراه چند فعال مدنی دیگر که برای دیدار با خانواده رامین حسینپناهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام زندان مرکزی سنندج به منزل خانواده این زندانی در دهستان قروچای از توابع دهگلان رفته بودند، خبر داده بود.
وی همچنین در تاریخ ۲۷ مردادماه سال گذشته نیز به همراه ۳ تن از وکلای دادگستری در مقابل ساختمان مجلس در تهران بازداشت و ساعاتی بعد آزاد شده بود.
محمد نوریزاد کارگردان، فیلمنامهنویس و روزنامهنگار ۶۶ ساله ایرانی است. او از روزنامهنگاران تندرو و مذهبی محسوب میشد که در سالهای پایانی دهه هشتاد به صف منتقدان فعال جمهوری اسلامی پیوست و در سالهای اخیر به جهت فعالیتهای مدنی و ملاقات با خانوادههای زندانیان سیاسی بارها بازداشت و حبس شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر