۱۳۹۸ اسفند ۷, چهارشنبه

بوسنی‌ و هرزگوین؛ آخر خط مهاجران

مهاجرت بحث و موضوع مهم این روزها در سراسر اروپا و خصوصا کشورهایی است که پناهجویان با گذر از آنها می‌خواهند خود را به کشورهای ثروتمند قاره سبز برسانند. بوسنی و هرزگوین، یکی از این کشورهای حاشیه حوزه اتحادیه اروپا مدعی است که به تنهایی فشار ناشی از بحران مهاجرت را بر دوش می‌کشد.

هزاران پناهجو، با بسته شدن مرزها در مسیر بالکان غربی اکنون برای رسیدن به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، مسیر بوسنی و هرزگوین را برای رسیدن به کشورهای مقصد برمی‌گزینند.

اگر در سال ۲۰۱۷ میلادی کمتر از یک‌ هزار مهاجر از مرزهای این کشور به سوی اروپا عبور کردند، این رقم در سال ۲۰۱۹ میلادی به حدود ۳۰ هزار نفر رسید.

مقام‌های مسئول در این کشور می‌گویند اتحادیه اروپا باید برای کمک به حل بحران کنونی اقدامات بیشتری انجام دهد.

مهاجرانی که به بوسنی هرزگوین می‌رسند باید خودشان را به کرواسی برسانند، جایی که خاک اتحادیه اروپا از آنجا شروع می‌شود. اما رسیدن به کرواسی کار خطرناکی است.

این عبور پر مخاطره شامل عبور دشوار از کوه‌های شیب دار و گذر از جنگل‌های انبوه است.

آنا پیسونرو، سخنگوی همکاری‌های بین‌الملل و توسعه اتحادیه اروپا می‌گوید: «اتحادیه اروپا تاکنون ۳۶ میلیون یورو برای تامین اصلی‌ترین نیازهای پناهندگان و مهاجران و تقویت ظرفیت مدیریت مرزی مقام‌های مسئول در بوسنی هرزگوین کمک کرده است.»

بخشی از وظیفه محافظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا بر عهده پلیس کرواسی است. پلیس کرواسی بارها به رفتار خشن و بحث برانگیز در برخورد با مهاجران متهم شده است، اتهامی پلیس این کشور آن را رد کرده است.

آنالیز بورجس، خبرنگار یورونیوز که به بوسنی‌ و هرزگوین سفر کرده می‌گوید:‌«ما فقط چند متر با مرز کرواسی فاصله داریم، خاک اتحادیه اروپا از آن جا شروع می‌شود.»

پیمان دوبلین تصریح می‌کند که کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید درخواست‌ پناهندگی را مورد بررسی قرار دهند، آنچه این روزها به درستی در دستور کار کشورها قرار نمی‌گیرد.

یک سازمان غیردولتی تصاویری از ضرب و شتم پناهجویان را در اختیار خبرنگار یورونیوز قرار می‌دهد، تصاویری که برخی از آن بسیار تکان دهنده است. این نهاد مدنی در تامین مواد غذایی و دیگر نیازهای اساسی به پناهجویان کمک می‌کند.

فخرالدین رادون چیچ، وزیر امنیت بوسنی هرزگوین می‌گوید: «اتحادیه اروپا به منظور محافظت از امنیت خود باید بوسنی، صربستان، مونته نگرو و کل منطقه را به یک سد غیرقابل نفوذ برای مهاجران تبدیل کند.»

گزارش آنالیز بورجس با تصاویر گروهی از پناهجویان پاکستانی به پایان می‌رسد که در حال رفتن به سمت مرز کرواسی هستند. مزری که عبور از آن مخاطرات بسیاری دارد.

براساس گزارش آژانس سازمان ملل در امور پناهندگان روزانه ۳۷ هزار نفر خانه و کاشانه خود را با هدف رسیدن به جایی ایمن ترک می‌کنند.


گزارشگر ویژه سازمان ملل برای بررسی وضعیت فقر شدید در اسپانیا وارد مادرید شد


گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه بررسی وضعیت فقر شدید برای سفری ۱۲ روزه وارد اسپانیا شد تا وضعیت پنجمین اقتصاد بزرگ اروپا در زمینه رفع نابرابری، بیکاری، طرد و محرومیت‌های اجتماعی را مورد بررسی قرار دهد.

فیلیپ الستون، گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه فقر شدید و حقوق بشر از روز دوشنبه ماموریت یافتن شواهد عینی در زمینه فقر شدید را در مادرید، پایتخت اسپانیا آغاز می کند و پس از آن به «گالیسیا»، منطقه خودمختار شمال غربی اسپانیا، منطقه خودمختار باسک در مرز با فرانسه، «اکسترمادورا» بخش خودمختار شرق اسپانیا در مرز با پرتغال، اندلس در جنوب و کاتالونیا در شمال شرقی کشور سفر خواهد کرد.

الستون گفته است که برنامه او این است که ببیند «سیستم حمایت اجتماعی اسپانیا» برای کسانی که در فقر زندگی می کنند، چگونه کار می کند و برای این منظور حوزه‌هایی چون مسکن، آموزش و مراقبت‌های پزشکی را مورد بررسی قرار خواهد داد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در سخنانی درباره فقر در اسپانیا گفت: «به نظر کمبودی از نظر شاخص‌های آماری برای نشان دادن این نکته وجود ندارد که اسپانیا مشکلات قابل توجهی در ارتباط با جمعیت کم درآمد خود دارد.هر کسی که گزارش‌ها را بخواند می فهمد که مسائلی در ارتباط با بحران مسکن در اسپانیا وجود دارد. فکر می کنم که در مود سطح بیکاری بطور کلی موضوعات بسیار جدیی مطرح است بویژه در ارتباط با جوانان و همچنین زنان. من مطمئنا با گروههایی مانند کودکان، افراد معلول، مهاجران و سایرین دیدار خواهم کرد.»

به گزارش سازمان ملی آمار اسپانیا، ۲۶.۱ درصد جمعیت اسپانیا در خطر فقر و محرومیت‌های اجتماعی هستند که از رقم ۲۴.۷ درصد در سال ۲۰۱۸ بالاتر است. نرخ بیکاری نیز در اسپانیا ۱۴.۱ درصد است که دو برابر متوسط این نرخ در اتحادیه اروپاست.

بر اساس این آمار نیمی از جمعیت اسپانیا به انحاء مختلف با مشکلاتی برای تامین نیازهای اساسی شان مواجه هستند و فقر بطور مداوم برای کودکان، مهاجران و کولی‌ها شدیدتر است.

گزارش‌های فیلپ الستون درباره کشورهای مختلف همواره با اعتراض و انکار دولت‌ها مواجه شده است. گزارش سال ۲۰۱۸ او از شرایط بریتانیا بر این نکته تاکید کرده است که سیاست‌های دولت بریتانیا منجر به فقیرتر شدن سیستماتیک بخش مهمی از جمعیت بریتانیا شده است. با این حال دولت بریتانیا یافته‌های او را «به سختی باورپذیر» توصیف و آنها را رد کرد. الستون در واکنش گفت تعجب می کنم که بریتانیا گزارش را بطور کامل رد می کند در حال که این گزارش حاوی حقایقی غیرقابل انکار است.

در ژوئن سال ۲۰۱۸، الستون دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا را متهم کرد که سطح نابرابری ها در ایالات متحده را افزایش داده است. او در گزارش خود گفت که مزایای رشد اقتصادی در ایالات متحده به طور فزاینده ای به جیب ثروتمندان می رود. در آن زمان نیکی هلی، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل گفت:‌ «واقعا مضحک است که سازمان ملل موضوع فقر را در ایالات متحده بررسی می کند.» او به آلستون پیشنهاد کرد به جای بررسی آمریکا بر کشورهایی مانند بوروندی و جمهوری دموکراتیک کنگو تمرکز کند.

مطالب مرتبط

اعتراض مسالمت‌آمیز پناهجویان در جزیره لسبوس با خشونت شدید پلیس یونان مواجه شد

اعتراض صدها پناهجوی مقیم جزیره لسبوس به درگیری کشید و با خشونت شدید پلیس یونان همراه شد.

پناهجویان که در اعتراض به وضعیت معیشتی و روند رسیدگی به پرونده پناهندگی خود با خروج از کمپ موریا و کاراتپه دست به تظاهرات مسالمت آمیز زده بودند با گاز اشک آور و ضربات باتوم ماموران پلیس مواجه شدند.
آخرین گزارش ها از این جزیره حاکی از این است که درگیری‌های پراکنده در این جزیره همچنان ادامه دارد. این درحالی است که به گزارش خبرگزاری رویترز بخش عمده ای از تظاهرات کنندگان را «زنان و کودکان» تشکیل می دادند.


گفته می شود عده ای از پناهجویان قصدداشته اند در شهر «موتیلنه» این جزیره چادر بزنند که پلیس به شدت با آنها برخورد کرده است.

جزیره لسبوس یونان یکی از اولین دروازه های ورودی پناهجویان به اروپا محسوب می شود. جمعیت بزرگی از پناهجویان این جزیره افغان ها هستند. سوری‌ها، ایرانی‌ها و عراقی‌ها در رده های بعدی قرار دارند.


به گفته کمیساری عالی پناهجویان سازمان ملل، تنها در سال گذشته نزدیک به ۷۴ هزار پناهجو به یونان رسیده اند و ۳۵۰۰ نفر از آنان کودک هستند.

پناهجويان که اغلب بصورت غیرقانونی از ترکیه وارد یونان می‌شوند از طریق دریا و با قایق‌های کوچک خود را به جزایر یونان از جمله لسبوس، چیوس و ساموس می رسانند. اردوگاه هایی چون موریا در جزیره لسبوس که تنها ظرفیت پذیرش دو الی سه هزار نفر را دارند بدلیل چند برابر شدن ظرفیت از ارائه خدمات به پناهجویان در مانده‌اند.
برخی از نهادهای حامی حقوق پناهجویان هشدار داده اند که لسبوس بمبی ساعتی است و هر چه زودتر باید به داد این جزیره رسید.

از هر شش پناهجو در آلمان یک نفر بی‌سواد است

حدود ۱۷ درصد از افراد شرکت کننده در دوره های آموزشی «ادغام در جامعه» در آلمان کاملا بی سواد هستند.

رئیس اداره مهاجرت آلمان می گوید اغلب آنها پناهجو هستند. هانس اکهارد سامر، رئیس دفتر فدرال مهاجرت و پناهندگی در آلمان، در مصاحبه با روزنامه منطقه ای «راینیسکه پست» گفته است که از هر شش شرکت کننده در یک دوره آموزشی برای ادغام و ترکیب شدن در جامعه آلمان یک نفر سواد خواندن و نوشتن ندارد. به همین دلیل این عده مشکلات عدیده ای برای ورود به بازار کار آلمان خواهند داشت.

البته هانس اکهارد سامر می گوید برخی از این افراد بی سواد در پایان دوره مانند دیگر اعضا موفق به اخذ مدارک و دیپلم های لازم می شوند که این یک دستاورد بزرگ است. با این حال نیمی از پناهجویان دوره را بدون موفقیت به پایان می رسانند. عدم شناخت زبان آلمانی بزرگترین معضل برای پناهجویانی است که برای معاش روزمره نیاز به کار دارند. در حال حاضر ۴۵۰ هزار پناهجوی جویای کار در آلمان ثبت نام کرده اند.

رئیس اداره مهاجرت آلمان می گوید به همین واسطه کارفرمایان ترجیح می دهند مهاجرانی از کشورهای اروپایی استخدام کنند که هم روند ادغام آنها سریعتر پیش می رود و هم سدهای قانونی کمتری برای استخدام آنها وجود دارد. هانس اکهارد سامر می گوید دولت کنونی آلمان باید استراتژی خود را برای یافتن کارگران در اروپا متمرکز کند.

وی گفت باید نسبت به این واقعیت آگاه بود که در بین کسانی که به عنوان پناهنده به آلمان می آیند تعداد معدودی کارگر ماهر هستند.

دورهای ادغام در جامعه آلمان، کلاس های آموزش زبان و یادگیری فرهنگ و تاریخ این کشور است. اما کلاس های آموزش زبان بخش اصلی را تشکیل می دهند.

کلاس های ادغام شامل ۶۰۰ ساعت یادگیری زبان هستند و پس از اتمام این دوره افراد می توانند با نمره بی ۱ فارغ التحصیل می شوند. اکثر خارجی های که به آلمان می آیند موظفند در این کلاس ها شرکت کنند مگر اینکه قبلا با زبان آلمانی آشنا شده باشند.

در واقع پناهجویان ناگزیر برای اتمام روند پناهندگی و دریافت پاسخ مثبت اداره مهاجرت باید این دوره ها را طی کنند.

طومار ۷۵ هزار نفری در بریتانیا: کودکان پناهجو حق دارند با خانواده‌هایشان زندگی کنند

سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه با برگزاری تجمعی در لندن مقابل ساختمان وزارت کشور بریتانیا خواستار تغییر قوانین مهاجرتی در این کشور شد؛ قوانینی که اجازه نمی‌دهند کودکان پناهجو بتوانند در چهارچوب اصل «پیوستن به دیگر اعضای خانواده» به خانواده‌هایشان در بریتانیا ملحق شوند.

در پایان این تجمع، نزدیک به ۷۵ هزار نفر از شهروندان بریتانیا با امضای طوماری خواهان تغییر قوانین در این موضوع شدند.

بریتانیا یکی از معدود کشورهای اروپایی است که قوانین مهاجرتی آن کمکی به کودکان پناهجو نمی‌کند. تحقیقات اخیر که از سوی سازمان‌های مردم نهاد از جمله شورای پناهندگان، عفو بین‌الملل و موسسات خیریه حامی کودکان انجام شده است، نشان می‌دهد که عدم حمایت از اصل «پیوستن به دیگر اعضای خانواده» تأثیرات مخربی بر کودکان پناهجو می‌گذارد و از جمله باعث اضطراب مداوم و ترس از عدم امنیت در آنها می‌شود و پیامدهای جدی برای سلامت روان این کودکان در پی دارد.

گسترش ویروس کُرونا به یک فاجعه انسانی در ایران

گسترش ویروس کُرونا با سیر صعودی قربانیان آن، در رژیم ولایت فقیه مانند بقیه مسایلی که به جان و زندگی مردم ایران ارتباط دارد، امنیتی شده و جان انسانها قربانی امنیت و حفظ نظام شده است. دروغگویی، پنهانکاری، نبود امکانات بهداشتی، عدم انجام راهکارهای پیشگیری، عدم اطلاع رسانی به مردم و.... موجب پخش سریع این ویروس و قربانی گرفتن دهها نفر در زمان بسیار کوتاهی شده است.

تعداد افراد مبتلا به این ویروس در ایران و تعدادی که در مدت کوتاه فوت کردند، در مقایسه با چین و کشورهای دیگر قابل تامل است. از این منظر می توان به فاجعه ای که در پیش روی مردم قرار دارد پی برد. گسترش ویروس کُرونا جان اقشار کم درآمد، حاشیه نشینان، زندانیان، بی خانمانها، کودکان کار را به علت فقر و تنگدستی و عدم دسترسی به بهداشت تهدید می کند. این نشان می دهد که حان اکثریت شهروندان برای رژیم ضد انسانی حاکم بر ایران، هیچ ارزشی ندارند.

این حقیقت که «نرخ مبتلایان و مرگ و میر در چین ۳.۲ درصد است در حالی که این نرخ در ایران ۱۸.۶ درصد است.» (رادیو فردا)، ابعاد فاجعه را عیان می کند. مسئول شرایطی که یک ویروس از مرز یک بیماری گذر کرده و به فاجعه و بحران تبدیل می شود دقیقا کارگزاران رژیم و در راس آن خامنه ای است.

ایران به عنوان کشور شیوع دهنده در منطقه شناخته شده تا جایی که کشورهای همسایه برای حفظ جان شهروندان شان مرزهای خود را به روی ایران بستند.

پنهانکاریهای حکومت نسبت به گسترش این ویروس و نفی آن از طریق مسئولان حکومتی مثل وزیر بهداشت تا روز ۲ اسفند، اعتراف در پی علنی شدن مرگ و میر ناشی از این ویروس، دستگیری افرادی در بوشهر به دلیل پخش خبر در فضای مجازی، سرکوب مردم معترض در تالش و گیلان، اعتراض دانشجویان در چندین دانشگاه، بگو و مگوی مسئولان حکومتی در رابطه با پنهان کاری، ندادن آمار واقعی و ... به پرونده دروغگوئیهای قبلی مانند شلیک موشک سپاه به هواپیما اضافه شد. به همین دلیل مردم به رژیم و مدیریت این بحران که به سلامتی میلیونها انسان مربوط می شود اعتماد ندارند.

علی ربیعی سخنگوی دولت روحانی، التماس می کند که مردم این موضوع را سیاسی نکنند و به حکومت اعتماد کنند. وی باز هم به دروغ از ارائه امکانات بهداشتی به بازار حرف می زند. احمد امیرآبادی مجلس نشین از قم از جانباختن ۵۰ نفر و در قرنطینه بودن ۲۵۰ نفر طی دو هفته در قم اطلاع می دهد. هواپیمایی ماهان ایر که متعلق به سپاه پاسداران است، از ۱۱ بهمن بعد از ممنوعیت پرواز به چین ، حداقل ۹ پرواز تجاری و مسافری به شهرهای مختلف چین داشته است.

اتاق فکر رژیم در برابر گستردگی جنبش تحریم نمایش انتخابات، مردم را از اطلاع رسانی پیرامون شیوع بیماری کُرونا تحریم کرد تا هرچه بیشتر نمایش خود را پررنگ کند. خامنه ای سیلی خورده از تحریم گسترده، ویروس کُرونا را کار دشمنان برای کاهش مشارکت مردم دانست. بر همین منظر، جانباختگان این ویروس قربانی منافع حکومت و نمایش خامنه ای برای راهیابی عده ای پاسدار و جانی به مجلس و منافع تجاری و مالی سپاه پاسداران در ماهان ایر شدند.

روضه خوانی روحانی برای دفع ویروس کرونا

روحانی امروز به گسترش ویروس کرونا در ایران اشاره کرد و گفت: این ویروس مسافر بی‌دعوت و نامیمون برای خودش سفر 
می‌کند و به همه جا می‌رود..

روحانی گفت: انشالله با همکاری وزارت بهداشت از کرونا هم عبور می‌کنیم...
روحانی در ادامه به احتکار اقلام مربوط به این بیماری توسط دلالان حکومتی اعتراف کرد و گفت: خدای ناکرده کسی نباید از این حوادث سوءاستفاده کند و جیب‌ بدوزیم برای روزی که مردم در سختی هستند.
روحانی گفت: آن جیب‌هایی که برای غم مردم و برای سختی مردم دوخته می‌شود بسیار خطرناک است و برای زندگی دنیا و آخرتشان جز خسارت هیچ‌ به همراه ندارد. در حالی که مردم برای یک قرص، یا شوینده و ماسک گرفتار هستند، ما بخواهیم از شرایط سواستفاده کنیم، بسیار خطرناک است.
روحانی ادامه داد: خداوند این همه راه برای روزی حلال قرار داده است، چرا ما دنبال طلب درآمد حرام می‌گردیم

لوموند: بحران کرونا و ..بحران اعتماد در ایران

روزنامه فرانسوی لوموند در گزارشی از نگرانی شدید مردم ایران از شیوع ویروس کرونا خبر داد و نوشت: سوء‌مدیریت آشکار بحران کرونا از سوی حکومتی که طی ماه های گذشته بخش بزرگی از اعتبار خود را نزد مردم از دست داده، عامل یک بحران جدید اعتماد در ایران است.

هادی حق شناس، استاندار گلستان در این باره گفته: بحث اعتماد به برنامه‌هایی که بخش بهداشتی اعلام می‌کند از جمله عواملی است که ممکن است نتیجه‌ ای که چین در برخورد با کرونا گرفته را نگیریم چون ما بسیاری از مسائل را جدی تلقی نمی‌کنیم.

این در حالیست که مدیر امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت امروز سه شنبه اعلام کرد که تیمی از این سازمان امروز به تهران می‌رود تا بر روند شیوع ویروس کرونا نظارت کند.

جمهوری اسلامی تاکنون درگذشت ۱۴ نفر و ابتلای ۶۴ نفر دیگر به ویروس کرونا را تایید کرده است.

پس از چندین هفته پنهان کاری از سوی مقامات حکومتی در مورد شیوع ویروس کرونا در ایران، اکنون وحشت سراسر کشور را فرا گرفته و مردم بیم دارند که این ویروس کشنده در همه شهرهای ایران شیوع یابد و به یک فاجعه بزرگ انسانی منجر شود که بی تردید جمهوری اسلامی از مدیریت آن کاملا ناتوان است.

بنا به گزارشها، با گسترش نگرانی در ایران در مورد ابعاد خطرناک شیوع ویروس کرونا، زندگی در کشور عملا مختل شده و بسیاری از اماکن عمومی و از جمله مدارس و دانشگاه ها تعطیل گردیده تا شاید بتوان از ادامه شیوع سریع این ویروس جلوگیری کرد. ولی مردم نسبت به توانایی حکومت در رویارویی با این بیماری خطرناک، به شدت ابراز تردید می کنند.

بیماری پنهان‌کاری خطرناک تر از کروناست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آمار مرگ و میر بالای کرونا در ایران به دلیل حضور ۷۰۰ طلبه چینی در حوزه علمیه قم بود که زمینه انتشار این بیماری را فراهم کرده است.

از سوی دیگر یک عضو کمیسیون امنیت مجلس شورای اسلامی گفت: کارگران چینی در قم را دیدیم اما اقدامی صورت نگرفت و به گونه‌ای این ملاحظات ادامه پیدا کرد که به یکباره الان نام ایران در زمره سه کشور آلوده قرار گرفته است.

حشمت الله فلاحت پیشه در گفت‌وگویی درباره شیوع ویروس کرونا گفت: متاسفانه اخیرا شاهد هستیم به یکباره آمار افراد مبتلا به ویروس کرونا و آمار مربوط به تلفات انسانی این ویروس در کشور بالا رفته است به طوری که نام ایران در زمره کشورهای پرخطر قرار گرفته است.

وی ادامه داد: نقدهای جدی وجود دارد که چرا پنهان‌کاری صورت گرفته و مسئولان کشور باید تکلیف خودشان را با مردم در قبال ضرورت داشتن شفافیت و صداقت روشن کنند.

این عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس گفت: درست در ایامی که به دلیل کرونا در دنیا نسبت به اتباع چین قرنطینه صورت گرفته بود در ایران تصمیماتی اتخاذ شد که این تصمیمات قابل دفاع نبود مانند وادار کردن هواپیمای ایرانی برای انتقال مسافران چینی! که با جان ملت سر و کار داشت

یک مقایسه آماری

یک مقایسه آماری نشان می‌دهد یا الگوی ابتلا به کرونا در ایران کاملا متفاوت با جهان است یا مسئولان واقعیت را نمی‌گویند. روند جهشی شمار قربانیان ویروس کرونا در ایران دست‌کم تا کنون در کشور دیگری دیده نشده است.

سازمان بهداشت جهانی نسبت ابتلا و مرگ بر اثر ویروس کرونا را بین دو تا سه درصد برآورد می‌کند. این برآورد در تمام کشورهای جهان که موارد ابتلا در آنها شناسایی شده با اختلاف کمی صدق می‌کند و در صد میزان مرگ و میر در اغلب کشورها، به جز ایران حتی از این کمتر است.

در ایران شمار تلفات ویروس کرونا به نسبت مبتلایان به حدود ۲۰ درصد می‌رسد. اگر این اختلاف فاحش به دلیل شیوع نوعی بسیار خاص و ناشناخته از کرونا در ایران نباشد به احتمال زیاد ناشی از بیماری شناخته شده‌تر و گسترده‌تر در جمهوری اسلامی است؛ بیماری پنهان‌کاری و خلاف‌گویی

۱۳۹۸ اسفند ۶, سه‌شنبه

کرونا؛ احتمال بروز فاجعه در اوین

مسئول دفتر آیت‌الله شبیری زنجانی به علت ابتلا به کرونا فوت کرد. مجتبی فاضلی مسئول دفتر آیت‌الله شبیری زنجانی از مراجع تقلید شیعه به علت ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد.

معاون وزیر بهداشت هم به ویروس کرونا مبتلا شد. او در روزهای گذشته در رسانه‌های مختلف حاضر می‌شد و مدعی بود خطر چندانی وجود ندارد.

همزمان وزیر بهداشت از مردم ساکن شهرهای آلوده به ویروس کرونا در ایران خواست محل زندگی خود را ترک نکنند و گفت: اکثر مبتلایان از مسافران قم بوده‌اند

در همین حال یک عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی نسبت به احتمال شیوع ویروس کرونا در زندان‌ها هشدار داد و گفت: محیط کوچک و پر تراکم، زندان‌ها را به یکی از مراکز پرخطر برای شیوع کرونا تبدیل کرده است.

این در حالیست که در چین در پی ابتلای صدها زندانی به ویروس کرونا، چند مقام و مسؤول زندان به دلیل قصور در پیشگیری از شیوع بیماری اخراج شدند.

از سوی دیگر محمود صادقی، نماینده اصلاح طلب تهران در مجلس طی توئیتی نوشت: تست کرونای من مثبت اعلام شد. (توئیت زیر)

وی در این توئیت نسبت به شیوع ویروس کرونا در میان زندانیان سیاسی و امنیتی هشدار داده است.

ضیا نبوی، فعال دانشجویی، بازداشت شد

ضیا نبوی،‌ فعال مدنی و دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی تهران،‌ از سوی ماموران امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد.

ماموران امنیتی روز سه‌شنبه ششم اسفندماه با در دست داشتن حکمی از سوی شعبه چهارم دادسرای امنیت اوین به منزل مسکونی این دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی مراجعه کرده و پس از تفتیش محل او را به مکانی نامشخص منتقل کردند.

هنوز جزئیات بیشتری از دلیل دستگیری و نهاد بازداشت‌کننده او منتشر نشده است.

نبوی عضو سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل است. او در سال ۱۳۸۸ عضو شورای دفاع از حق تحصیل بود که پس از بازداشت، به ۱۵ سال زندان و ۷۶ ضربه شلاق محکوم شده بود. 

در دادگاه تجدیدنظر این حکم به ۱۰ سال حبس در تبعید تغییر کرد.

او حبس خود را در زندان‌های کارون و سمنان گذراند و در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۶ در آستانه نهمین سال حبس از زندان آزاد شد.

گزارشگر ویژه حقوق بشر: شواهدی از شکنجه بازداشت‌شدگان در ایران وجود دارد

متن کامل گزارش تازه جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، منتشر شد. در این گزارش، به‌طور مشخص به سرکوب اعتراض‌های آبان‌ماه در ایران و وضعیت بازداشت‌شدگان این اعتراض‌ها اشاره شده است. بر اساس این گزارش‌، شواهدی در دست هست که نشان می‌دهد متهمان از حق دسترسی به وکیل انتخابی محروم بوده‌اند و به‌منظور اعتراف‌گیری از سوی ماموران جمهوری اسلامی تحت شکنجه و بدرفتاری قرار گرفته‌اند.

در  گزارش تازه جاوید رحمان که روز چهارشنبه سی‌ام بهمن‌ماه منتشر شد به گستره وسیعی از موارد نقض حقوق بشر در ایران از جمله نقض حقوق اقلیت‌ها، تبعیض علیه زنان، اعدام کودکان، اعدام در ملاعام و نقض حق تجمع و گردهمایی‌ها اشاره شده است.

در این گزارش همچنین اشاره شده است که مجازات اعدام می‌تواند در پاره‌ای از جرایم جنسی از جمله زنا و روابط زوج‌های همجنس اعمال شود.

به‌نوشته جاوید رحمان، در جریان اعتراض‌های آبان‌ماه ایران، دست‌کم ۳۰۴ تن، از جمله ۱۲ کودک، از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شده‌اند.

جاوید رحمان در بخش دیگری  از گزارش خود درباره اعتراض‌های آبان‌ماه در ایران، به‌نقل از گزارش‌های تایید نشده، اشاره می‌کند که شمار کشته‌شدگان اعتراض‌‌ها بیش از ۴۰۰ تن است. گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل همچنین، به‌نقل از منابع داخلی ایران، شمار بازداشت‌شدگان اعتراض‌های آبان‌ماه را هفت هزار تن اعلام کرده است.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در بخش دیگری از گزارش تازه خود، به فشار بر روزنامه‌‌نگاران ایرانی، از جمله احضار و تهدید خانواده برخی از روزنامه‌نگاران شاغل در رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور، اشاره کرده است.

به‌نوشته جاوید رحمان، ده‌ها تن از فعالان حقوق اقلیت‌ها، از جمله کردها و ترک‌‌های آذربایجان، در پی اعتراض‌های اخیر در ایران احضار و بازداشت شده‌اند.

جاوید رحمان در گزارش خود به‌طور مشخص به محرومیت زنان ایرانی برای حضور در ورزشگاه‌ها، نیز به‌عنوان مصداقی از قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان، اشاره کرده است. 

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل همچنین برای بار دیگر به وضعیت نسرین ستوده و سایر وکلای بازداشت شده در ایران پرداخته است و همچنین نسبت به اعمال فشار بر معترضان «حجاب اجباری» هم  ابراز نگرانی کرده است.

در این گزارش همچنین به تشدید فشارهای امنیتی بر اقلیت بهایی‌های ایران، از جمله بازداشت ۱۰ تن از آن‌ها طی ماه‌های گذشته، از سوی حکومت جمهوری اسلامی اشاره شده است.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، همچنین در بخش دیگری از گزارش خود به تاثیر منفی تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده بر حق به بهداشت و سلامت و نیز تامین غذا جامعه ایران اشاره کرده است.

گزارش تازه جاوید رحمان قرار است نهم ماه مارس، در جلسه آتی شورای حقوق بشر سازمان ملل، در ژنو ارائه شود.


ستاد ۲۴ ساعته بحران در شهرداری تهران تشکیل می‌شود

علی اعطا، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران، از تشکیل ستاد ۲۴ ساعته مدیریت بحران در شهرداری پایتخت خبر داد.

اعطا، روز پنجشنبه اول اسفند، در توییتر خود گفت که در پی مشاهده چند مورد بیماری کرونا در نقاط مختلف ایران با پیروز حناچی، شهردار تهران گفت‌وگو کرده است.

او نوشت در صحبت با حناچی پيشنهاد توزيع ماسك در ايستگاه‌هاى اتوبوس و مترو را مطرح كرده است و این موضوع را پيگيرى خواهدکرد.

سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: «برای مراکز راهبری مترو و رانندگان شرکت واحد مواد ضدعفونی کننده، ماسک و دستکش تهیه و توزیع  می‌شود و دستگیره‌های مترو و اتوبوس هر شیفت با محلول وایتکس و الکل شست‌وشو شود.»

همزمان، شهردار تهران درباره تمهیدات مدیریت شهری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا گفت: «در مدیریت شهری نیز ما در مترو، اتوبوس و فضاهای عمومی تمهیداتی را پیش‌بینی کردیم. قطارهای مترو و اتوبوس‌ها هر شب ضدعفونی می‌شوند.»

او با بیان این که «علاوه بر آن، با همکاری وزارت بهداشت اقدام به ارائه پیام‌های آموزشی در سطح شهر کرده‌ایم»، ادامه داد: «البته در این زمینه ما وظیفه‌ای نداریم اما به عنوان کمک‌کننده ورود کرده‌ایم.»

حناچی گفت: «شرکت شهر سالم نیز موظف شده که در زمینه تهیه و در اختیار گذاشتن و توزیع ماسک به قیمت نازل اقداماتی را انجام دهد.»

این در حالی است که غلامحسین مهرعلیان، مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، از مراجعه پرتعداد مردم برای تهیه ماست و ژل‌های ضدعفونی‌کننده خبر داد.

او روز جمعه به پایگاه خبری وزارت بهداشت گفت: «در روزهای اخیر شاهد مراجعه پر تعداد مردم برای تهیه ماسک، ژل ضدعفونی‌کننده دست و سطوح، الکل، پد الکلی و مکمل‌های دارویی به داروخانه‌ها هستیم که البته متاسفانه در مواردی شاهد اعتراض به همکاران نیز بوده‌ایم.»

این مقام وزارت بهداشت با اشاره به هماهنگی‌های صورت گرفته با تامین‌کنندگان، وعده داد: «از ابتدای هفته آتی نیز توزیع مناسبی از این اقلام صورت خواهد گرفت و نگرانی برای تامین وجود ندارد.»

این در حالی است که برخی گزارش‌ها از کمبود ماسک و ژل ضدعفونی در داروخانه‌ها و افزایش قیمت آنها خبر داده‌اند. 

با شیوع ویروس کرونا در ایران و قربانی شدن چندین نفر در شهرهای مختلف، وزارت بهداشت تاکنون فقط ابتلای پنج نفر و مرگ دو نفر ناشی از این ویروس را تایید کرده است.

۱۳۹۸ بهمن ۱۹, شنبه

ماهاتیر محمد: معامله قرن ترامپ فقط به آپارتاید می‌انجامد

نخست وزیر مالزی در افتتاحیه کنفرانس اتحادیه پارلمان‌های حامی قدس تاکید کرد که طرح به اصطلاح معامله قرن ترامپ فقط به آپارتاید منجر می‌شود.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی در افتتاحیه کنفرانس اتحادیه پارلمان‌های حامی قدس تاکید کرد که طرح به اصطلاح معامله قرن ترامپ فقط به آپارتاید منجر می‌شود.

وی افزود: ما خواستار اجرای منشور سازمان ملل در خصوص حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین هستیم.

نخست وزیر مالزی تاکید کرد: اگر ما در قبال نسل کشی که اسرائیل در حال ارتکاب آن است سکوت کنیم همین سرنوشت در انتظار ماست.

نگرانی درباره شیوع سل میان زندانیان فشافویه


فائزه عبدی‌پور،‌ فعال حقوق دراویش گنابادی، نسبت به شیوع بیماری سل میان ده‌ها نفر از زندانیان زندان فشافویه هشدار داد.

عبدی‌پور روز جمعه ۱۸ بهمن ماه در صفحه توییتر خود نوشت: «در زندان تهران بزرگ، یک فاجعه در حال رخ دادن است، در سالنی در تیپ ۴ از ۷۰ زندانی ۴۰ نفر به بیماری سل مبتلا شده‌اند.»

پیشتر نیز گزارش‌هایی درباره فقدان امکانات بهداشتی و وضعیت نامناسب نگهداری زندانیان در زندان فشافویه منتشر شده بود. 

سال گذشته رسول هویدا،‌ پیراپزشک و از دراویش گنابادی که در این زندان نگهداری شده بود،‌ با ضبط یک فایل صوتی که در برخی رسانه‌ها منتشر شد از «امکانات بسیار بد بهداشتی و درمانی» زندان فشافویه انتقاد کرد. 

او گفته بود با وجود نگهداری بیش از ۱۵ هزار زندانی در فشافویه «امکانات پزشکی کم و اقلام دارویی به شدت کم است و بهداری استریل نیست.» به گفته هویدا،‌ پرسنل درمانی و پزشک نیز در این زندان به تعداد کافی حضور ندارد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد طی سال‌های اخیر چندین بار برای زندانیان فشافویه کارگاه‌های آموزشی درباره بیماری فعال سل و ایدز برگزار شده بود که نشان از جدیت این مساله دارد.

عبدی‌پور نیز در بخشی از توییت خود درباره سابقه شیوع بیماری ایدز در این زندان نوشته است.

پس از افزایش جمعیت زندانیان ایران در پی بازداشت‌های گسترده طی اعتراض‌های سراسری آبان‌ماه، مسئولان قضایی و نمایندگان مجلس فقدان امکانات و فضای کافی برای نگهداری زندانیان را تایید کرده‌اند.

سازمان ملل: ۲۷ هزار تروریست خارجی در عراق و سوریه حضور دارند

رئیس دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل از حضور ۲۷ هزار تروریست خارجی در دو کشور عراق و سوریه خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از اسپوتنیک، «ولادیمیر ورونونکوف» معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس دفتر مبارزه با تروریسم روز جمعه در یک سخنرانی در شورای امنیت گفت که حدود 27 هزار تروریست خارجی در سوریه و عراق مستقر هستند.

ورونونکوف تصریح کرد: برای مقابله با این شر باید هشیار و متحد باشیم. گروه تروریستی داعش پس از کشته شدن ابوبکر البغدادی در ماه اکتوبر، سنگر خود را در ماه مارس 2019 از دست داد، اما با این وجود، عناصر داعش همچنان هسته اصلی تهدید تروریستی فراملی به شمار می‌روند.

وی افزود: با توجه به انتقال تعداد زیاد تروریست‌ها به عراق و سوریه، آنها می توانند در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تهدیدی را به وجود آورند.

رئیس دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل اعلام کرد که تعداد تروریست‌های حاضر در عراق بین 20 تا 27 هزار نفر است.

خشم مردم چین از مرگ مشکوک پزشک افشاگر

یک روز پس از مرگ یک پزشک چینی که برای نخستین بار از وجود ویروس جدید کرونا خبر داد، موج شدیدی از خشم و اندوه و اعتراض جامعه چین را فرا گرفت. چنین واکنش اعتراض‌آمیزی در تاریخ معاصر چین به ندرت دیده شده است.

به گزارش یورونیوز، دکتر لی ونلیانگ، چشم‌پزشک جوان بیمارستان ووهان چین که نسبت به خطر شیوع بیماری مرگبار ناشی از ویروس جدید کرونا هشدار داده بود، خود بر اثر ابتلا به همین بیماری واگیردار در روز چهارشنبه ۶ فوریه درگذشت.

او در ماه دسامبر گذشته در پیامی که برای گروهی از سایر پزشکان فرستاد از ظهور ویروس تاجی‌شکل جدیدی خبر داده و گفته بود که این ویروس مشابه ویروس سارس بوده و احتمالا به همان اندازه خطرناک است.

این پزشک جوان چینی با اعلام این که هفت مورد از افراد مبتلا به این بیماری را مشاهده کرده است، در پیامی که روز ۳۰ دسامبر گذشته فرستاد از همکارانش خواست تا با پوشیدن لباس محافظ و ماسک زدن، از ابتلا به این بیماری و سرایت آن به دیگران جلوگیری کنند.

با این حال در آن زمان نه تنها به هشدار دکتر لی‌ ونلینگ توجه نشد، بلکه پلیس به او هشدار داد که دست از «اظهارنظرهای دروغین» بردارد وگرنه یک پرونده تحقیقات علیه او به دلیل «گسترش شایعات» گشوده می‌شود. مسئولان با احضار لی از او تعهد و امضا گرفتند که از «اخلال در نظم عمومی» با انتشار این گونه اخبار دست بردارد.

خبر درگذشت پزشک ۳۴ ساله چینی ابتدا باعث اندوه شدید مردم چین شد اما این غصه به سرعت در فضای مجازی جای خود را به موجی از خشم عمومی داد. بسیاری از مردم او را تا حد یک «قهرمان ملی» ستایش کرده‌اند.

پیش از این کاربران اینترنتی در چین دولت این کشور را به پنهان‌کاری و ضعف در اطلاع‌رسانی در مورد شیوع بیماری کرونا متهم کرده بودند، اما مرگ دکتر لی اکنون به انتقادها علیه نبود آزادی بیان در چین دامن زده و آن را تشدید کرده است.

برخی منابع از قتل عمدی این پزشک خبر داده‌اند. مقام‌های چینی که از ابتدا با دکتر لی به دلیل هشدارش برخورد کرده بودند، ظاهرا از ترس واکنش مردم برای ساعاتی تلاش کردند تا خبر درگذشت او را هم مخفی نگاه دارند.

برخی روزنامه‌نگاران و پزشکان چینی می‌گویند مقام‌های دولتی با فشار بر روزنامه‌نگاران از آنها خواسته‌اند تا خبر خود را تغییر داده و بگویند که او نمرده و تحت درمان است. اما در واقع او دقیقا در ساعت ۲ و ۵۸ دقیقه روز جمعه مرده بود.

وزیر دفاع آمریکا: صدور دستور حمله به قاسم سلیمانی برایم آسان بود

مارک اسپر،‌ وزیر دفاع آمریکا،‌ گفت صدور دستور حمله پهپادی که منجر به کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس،‌ در عراق شد، برای او «تصمیمی آسان» بوده است.

اسپر روز پنجشنبه ۱۷ بهمن‌ماه در مدرسه مطالعات پیشرفته بین‌المللی جانز هاپکینز گفت: «سلیمانی هم موثرترین فرمانده میدان نبرد ایران و هم یک رهبر تروریست از نظر ایالات متحده بود و دستور رییس جمهور ترامپ برای کشتن او کاملا موجه بود.»

این مقام دولت آمریکا ضمن اشاره به این‌که سلیمانی برنامه حملات بعدی را نیز در نظر داشته است، افزود: «خون صدها آمریکایی بر دستان سلیمانی بود.»

اسپر همچنین گفت که حذف سلیمانی، به عنوان یک رهبر جنگی، از جبهه نبرد «پاسخی خوب» به «رفتار بد ایران» بوده است. 

او در سخنانش ایران را کشوری توصیف کرد که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ «مسئول اقدامات مخرب در خاورمیانه بوده است».

روزنامه واشینگتن‌تایمز نوشته دولت آمریکا طی هفته‌های گذشته با انتقادهایی درباره چرایی و چگونگی صدور دستور کشتن سلیمانی مواجه شده است.

ارجاع پرونده عادل‌خواه و مارشال به قاضی صلواتی

سعید دهقان، وکیل مدافع فریبا عادل‌خواه، پژوهشگر ایرانی-فرانسوی زندانی در ایران، اعلام کرد که پرونده موکلش و همچنین رولان مارشال، دیگر پژوهشگر فرانسوی زندانی به شعبه ١٥ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی فرستاده شده است.

قاضی صلواتی که قرار است پرونده روح‌الله زم، مدیر کانال آمدنیوز را نیز بررسی کند، در آذرماه گذشته، به همراه قاضی محمد مقیسه به دلیل نقض حقوق بشر و «دادرسی غیر عادلانه در دادگاه‌های نمایشی رژیم ایران» در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفتند.

وکیل عادلخواه، روز پنجشنبه به خبرگزاری ایلنا گفت: «نظر به قرار منع تعقیب صادره در خصوص دو اتهام جاسوسی و تشویش اذهان عمومی برای خانم عادل‌خواه، دادگاه در مورد ایشان فقط به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت رسیدگی خواهد کرد و در مورد مارشال هم تنها اتهام، همان اجتماع و تبانی است.»

این وکیل دادگستری ادامه داد: «با توجه به موافقت اولیه با پیشنهاد ثبت رسمی ازدواج این دو در زندان اوین، مقدمات این کار با تنظیم نامه جداگانه درخواست از سوی موکلین خطاب به قاضی ناظر زندان اوین، فراهم شد.»

چندی پیش، عادل‌خواه، در اعتراض به عدم امكان ملاقات با مارشال، شریک زندگی‌اش، در زندان تحصن کرد. مقاما‌های مسئول در زندان اوین، عدم ثبت رسمی ازدواج اين دو را مانع اين ملاقات دانستند. 

روز ۱۴ بهمن، عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در پاسخ به درخواست اخیر ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه برای آزادی عادل‌خواه و مارشال، گفت: «برخلاف اظهارنظرهایی مبنی بر تبرئه آنها، با بررسی‌هایی که کردیم متوجه شدیم که تا به امروز چنین موضوعی صحت ندارد.»

اما وکیل عادل‌خواه در واکنش به این اظهارات گفت: «با توجه به اظهارات اخیر سخنگوی محترم وزارت امور خارجه مبنی بر صحت نداشتن تبرئه خانم عادل‌خواه نگرانی‌هایی نزد خانواده ایشان و نیز افکار عمومی ایجاد شده، در این خصوص هم ضمن تقدیم ابلاغیه رسمی قرار منع تعقیب صادره با تاریخ ١٧ دی ٩٨ باید عرض کنم که احتمالا اطلاعات دقیق و نهایی تقدیم‌ ایشان نشده است.»

امانوئل مکرون، رییس‌ جمهوری فرانسه، حبس عادل‌خواه و مارشال را «غیرقابل قبول» خوانده است.

چهار سناتور جمهوری‌خواه: حساب‌های کاربری علی خامنه‌ای و ظریف را ببندید

چهار تن از نمایندگان جمهوری‌خواه در مجلس سنای آمریکا، در نامه‌ای مشترک خطاب به جک دورسی، مدیرعامل شبکه اجتماعی توییتر، از او خواستند حساب‌‌های کاربری علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در این شبکه اجتماعی بسته شود.

تد کروز، تام کاتن، مارشا بلکبرن و مارکو روبیو در نامه خود اشاره کرده‌اند که علی خامنه‌ای و محمدجواد ظریف، در فهرست تحریم‌های ایالات متحده قرار دارند.

ماه گذشته هم تد کروز و تام کاتن، به‌همراه دو سناتور جمهوری‌خواه دیگر، در نامه‌ای به ویلیام بار، دادستان کل ایالات متحده، از او خواستند به اتهام‌های مطرح شده علیه نایاک، «شورای ملی ایرانیان آمریکا» رسیدگی شود. در این نامه مشترک، برنامه‌ریزی و هماهنگی «نایاک» برای برگزاری جلسه محمدجواد ظریف، نماینده وقت ایران در سازمان ملل متحده، مصداقی از نقض قانون موسوم به «ثبت عوامل خارجی در آمریکا» معرفی شده است.

۱۶۴ کنشگر ایرانی با «نمایشی» خواندن انتخابات مجلس خواستار تحریم آن شدند

جمعی از کنشگر سیاسی و مدنی ایرانی خارج از کشور، با دعوت از مردم ایران به «نافرمانی مدنی»، فراخوانی برای «تحریم فعال و هدفمند» انتخابات مجلس با عنوان «پویش اسفند بدون رای» منتشر کردند.

در این فراخوان که به امضای ۱۶۴ نفر رسیده، با تاکید بر «نمایشی» بودن انتخابات، آمده است: «تکلیف ۷۰ درصد حوزه‌های نمایندگی پیشاپیش با مهندسی نهاد ولایت فقیه، شورای نگهبان منصوب و نیروهای نظامی-‌امنیتی بدون هرگونه رقابت معناداری حتی در بین جناح‌های حکومتی تعیین شده است.»

این کنشگران سیاسی و مدنی افزودند: «تحریم فعال انتخابات فرصت مناسبی برای استمرار اعتراضات و ساماندهی آن در جهت ارتقا به جنبش اجتماعی توانمند و فراگیر است».

آنها «شرکت در این انتصابات» را پایمال کردن خون‌ کشته‌شدگان اعتراض‌های آبان و قربانیان هواپیمای منهدم‌شده اوکراینی و همچنین «آب به آسیاب استبداد دینی» ریختن، توصیف کرده‌اند.

«تحریم انتخابات، پیوست اعتراضات»، «رای ما، آری به انتخابات آزاد برای مجلس موسسان»، «متحد به انتخابات نمایشی نه می‌گوییم»، «با تحریم شبه‌انتخابات، حرمت رای را پاس بداریم»، «مجلس حکومتی، خانه مفسدان و متجاوزان به حقوق ملت»، «آزادی و عدالت با نه به شبه‌انتخابات»، «تحریم انتخابات، مبارزه با تبعیض» از شعارهای این کارزار است.

امضاکنندگان این فراخوان همچنین نوشته‌اند: «تشکیل مجلسی که در ادامه‌ مبارزات مردم ایران از نهضت مشروطه تاکنون، عصاره‌ راستین فضائل ملت باشد و دست غارت‌گران اموال عمومی و انحصارطلبان سیاسی را از خانه ملت کوتاه نماید، نیازمند امتناع از شرکت در چنین شبه انتخاباتی است.»

در میان امضا‌کنندگان این فراخوان اسامی فعالان سیاسی و مدنی همچون علی افشاری، مهدی خانبابا تهرانی، مهرداد درویش‌پور، منصوره شجاعی، مهدیه گلرو، محبوبه عباسقلی‌زاده، رضا علیجانی و احمد کریمی حکاک به چشم می‌خورد.

هشدار استاندار گلستان: خلیج گرگان تا چهار سال دیگر خشک می‌شود‌

هادی حق‌شناس، استاندار گلستان، درباره احتمال خشک شدن چند هزار هکتار از خلیج گرگان در چهار سال آینده هشدار داد. 

خبرگزاری تسنیم روز جمعه ۱۸ بهمن، گزارش داد حق‌شناس در جلسه شورای اداری استان گلستان گفته است اگر آب مورد نیاز این خلیج تامین نشود، چهل هزار هکتار از زمین‌های آن خشک خواهد شد. 

حق‌شناس افزود اگر در این زمینه «کاری نکنیم، چهار سال دیگر باید صدها برابر برای ایجاد کانال [انتقال آب به این خلیج] هزینه کنیم.» 

خلیج گرگان در سال‌های گرفتار خشکسالی شده است. 

علی نظری، مدیرعامل آب منطقه‌ای استان گلستان در آبان ماه در نشستی تخصصی گفته بود تراز آب خلیج گرگان نسبت به دو دهه گذشته کاهش پیدا کرده است. او پسروی آب دریا ناشی از كاهش آبدهی رودخانه‌ها، افزایش تبخیر سطحی، افزایش رسوبات در دهانه خلیج و كاهش بارندگی را از دلایل این مساله عنوان کرده بود.

اعتراض کارفرمای نیشکر هفت‌تپه به تبرئه شش کارگر این کارخانه

فرزانه زیلابی،‌ وکیل دادگستری،‌ از اعتراض کارفرمای شرکت نیشکر هفت‌تپه نسبت به حکم تبرئه دادگاه کیفری شوش برای شش نفر از کارگران این شرکت خبر داد.

کانال تلگرامی «سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه» روز پنجشنبه ۱۷ بهمن ماه به نقل از زیلابی نوشت: «کارفرمای شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه نسبت به احکام برائت شش کارگر آن شرکت که پیشتر از سوی شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان شوش صادر شده بود، اعتراض کرد.» 

به گفته این وکیل دادگستری، در پی اعتراض کارفرما، پرونده این کارگران برای رسیدگی مجدد به شعبه ۱۴ دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان فرستاده شده است.

این کانال تلگرامی اسامی این شش کارگر را محمود خدایی، مسلم چشم‌خاور، ابراهیم عباسی منجزی،‌ ایمان اخضری،‌ یوسف بهمئی و محمد خنیفر عنوان کرده است.

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه در همین زمینه اعتراض کارفرما را با عنوان «پرونده‌سازی و تهدید کارگران» مورد انتقاد قرار داده و خواستار پایان «پرونده‌سازی» برای آن‌ها شده است.

پیشتر کمپین دفاع از بازداشت‌شدگان هفت‌تپه صدور حکم حبس و شلاق برای کارگران این شرکت را «غیرقابل قبول و در حکم محاکمه طبقه کارگر»‌ عنوان کرده بود.

پزشک افشاگر کرونا درگذشت

مقام‌های درمانی در بیمارستان مرکزی شهر ووهان تایید کردند که لی ون لیانگ، پزشکی که برای نخستین‌بار در دسامبر گذشته نسبت به شیوع ویروس کرونا هشدار داده بود در اثر ابتلا به همین ویروس، در ساعات اولیه بامداد جمعه به وقت محلی، درگذشت.

خبرگزاری رویترز بامداد جمعه هیجدهم بهمن‌ماه به‌نقل از مقام‌های درمانی در چین آخرین شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور را ۶۳۶ تن اعلام کرد.

به گفته مقام‌های دولتی چین، شمار مبتلایان به‌ این ویروس هم‌اکنون از مرز ۳۱هزار تن گذشته است.

هم‌زمان مقام‌های بهداشتی ایتالیا روز پنج‌شنبه سومین مورد ابتلا به این ویروس در این کشور را تایید کردند.

۱۳۹۸ بهمن ۱۶, چهارشنبه

ریزش معدن مس قلعه‌زری در خراسان جنوبی جان یک معدنچی بیست و هشت ساله را گرفت

بر اثر ریزش معدن مس قلعه‌زری در شهرستان خوسف واقع استان خراسان جنوبی، یک معدنچی بیست و هشت ساله جان خود را از دست داد.

ابوالفضل مشمولی، مدیر مرکز فوریت‌های پزشکی خوسف با تایید این خبر، گفت: « این حادثه روز سه‌شنبه در معدن قلعه‌زری این شهرستان رخ داد و بر اثر ریزش سنگ بزرگ، کارگر ۲۸ ساله معدن زیر آوار گرفتار و از ناحیه سر دچار آسیب شدید شد و جان خود را از دست داد.»

مدیر مرکز فوریت‌های پزشکی خوسف با بیان اینکه این حادثه مجروح دیگری نداشت، گفت: «بعد از وقوع حادثه با کمک کارگران دیگر، پیکر معدنچی زیر آوار مانده از تونل خارج شد و با آمبولانس معدن منتقل شد که در پنج کیلومتر معدن آمبولانس اورژانس اعزامی از بخش ماژان، فرد آسیب دیده را تحویل گرفت و مرگ وی نیز تایید شد.»

مشمولی گفت که نزدیک‌ترین پایگاه اورژانس به معدن قلعه‌زری در ۷۰ کیلومتری آن به زودی به بهره‌برداری می‌رسد و به همین دلیل  برای این حادثه آمبولانس ایستگاه ماژان اعزام شده بود.

معدن مس قلعه‌زری شهرستان خوسف، در فاصله ۱۸۰ کیلومتری جنوب بیرجند مرکز خراسان جنوبی و در حاشیه شمالی کویر لوت قرار دارد.

ترامپ: به جنگ با ایران بیش از آنچه فکرش را کنید، نزدیک بودیم

دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، در جمع گروهی از مجریان شبکه‌های خبری در واشنگتن گفت ایالات متحده به جنگ با ایران خیلی نزدیک بود.

روزنامه وال‌استریت ژورنال شامگاه سه‌‌شنبه پانزدهم بهمن‌ماه به نقل از منابع خود نوشت که ریيس جمهوری آمریکا روز سه‌‌شنبه در یک ضیافت نهار در کاخ سفید خطاب به گروهی از مجریان تلویزیون‌های خبری آمریکا گفته است:«به جنگ با ایران بیش از آنچه فکرش را بکنید، نزدیک بودیم.»

به‌دنبال عملیات کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، در فرودگاه بغداد، تنش میان ایران و ایالات متحده به‌شدت افزایش یافت. در هجدهم دی‌‌ماه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پایگاه هوایی عین‌الاسد، که محل استقرار گروهی از نیروهای آمریکایی در عراق است، را هدف حملات موشکی قرار داد. 

چند ساعت پس از حملات موشکی سپاه پاسداران به پایگاه نظامی عین‌الاسد، مقام‌های بلندپایه پنتاگون اعلام کردند نیروهای آمریکایی در این حملات کشته یا زخمی نشده‌اند. اما بعدها وزارت دفاع آمریکا از آسیب‌های مغزی گروه‌های سربازان آمریکایی در جریان حملات موشکی به عین‌الاسد خبر داد. هرچند گفته شده است که این آسیب‌ها جدی نبودند و گروهای از سربازان پس از معالجه و دوره‌های درمانی به پایگاه‌های خود بازگشته‌اند.

برگزاری دادگاه ابولفضل نژادفتح از دانشجویان بازداشت شده در اعتراضات آبان

شورای صنفی دانشجویان کشور خبر داد که اولین جلسه‌ دادگاه ابوالفضل نژادفتح، از دانشجویان بازداشت شده در اعتراضات آبان ماه، دو روز قبل در دادگاه انقلاب تهران برگزار شده است.

ابوالفضل نژادفتح، دانشجوی انسان‌شناسی دانشگاه تهران و فعال صنفی دانشجویی است و از جمله ده‌ها دانشجویانی که در جریان اعتراضات آبان ماه در تجمع داخل دانشگاه تهران بازداشت شدند. او پس از چند هفته بازداشت ابوالفضل نژادفتح، با قرار وثیقه ٢٠٠میلیون تومانی آزاد شد اما اکنون دادگاه انقلاب رسیدگی به پرونده این دانشجو را آغاز کرده است.
بنابر اعلام شورای صنفی دانشجویان، اولین جلسه محاکمه این دانشجوی انسان‌شناسی دانشگاه تهران، روز ۱۳ بهمن ماه در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب برگزار شد و با نظر قاضی دادگاه انقلاب مقرر شد که در جلسه‌ دیگری نیز ادامه داشته باشد.
شورای صنفی دانشجویان کشور تاکید کرد که «تبرئه تنها حکم قابل پذیرش برای دانشجویانی است که پس از دی ماه ۱۳۹۶ با جرم‌انگاری بدون توجیه‌ فعالیت صنفی به هر شکل درگیر فرایندهای قضایی شده‌‌اند.»

پرستاران دانشگاه‌های علوم پزشکی در ارومیه ۱۱ ماه کارانه نگرفته‌اند

پرستاران دانشگاه‌های علوم پزشکی ارومیه ۱۱ ماه کارانه و پنج ماه اضافه‌کاری طلب دارند و نیروهای خدماتی و شرکتی این بیمارستان‌ها از آبان ماه حقوقی دریافت نکرده‌اند.

 خبرگزاری ایلنا روز چهارشنبه (۱۶ بهمن) این خبر را اعلام کرد و نوشت اعتراض‌های مکرر این پرستاران و نیرو‌های خدماتی برای دریافت معوقات خود تاکنون بی‌نتیجه مانده است.

 مسعود مجرد، فعال صنفی پرستاری در این خصوص به ایلنا گفت که «نحوه پرداخت حقوق و دستمزد‌ها همچنان با تاخیر سه تا چهار ماه مواجه است و به صورت اقساطی پرداخت می‌شود.»

 مجرد افزود که نظارت کافی بر عملکرد دستگاه‌های مختلف از جمله دانشگاه علوم پزشکی وجود ندارد.

صدور حکم حبس و شلاق برای اعضای انجمن صنفی معلمان


اسدالله جعفری، رئیس کل دادگستری خراسان شمالی،‌ از صدور حکم حبس و شلاق برای برخی اعضای «انجمن صنفی معلمان» خبر داد.

جعفری روز چهارشنبه ۱۶ بهمن‌ماه با غیرقانونی خواندن این تشکل صنفی گفت: «تشکل انجمن صنفی معلمان وجود قانونی ندارد، این تشکل با سوء استفاده‌های مالی، مرتکب برخی جرایم امنیتی شده است.»

او اضافه کرد: «محکومیت قطعی که تاکنون برای این پرونده صادر شده، دو سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق برای توهین به افراد برای متهم ردیف اول و برای هم‌دستان او شش ماه حبس و شلاق، و برای نفر سوم هم به دلیل نداشتن سابقه کیفری، حکم تعلیق تا سه سال است.»

این مقام قضائی خراسان شمالی افزود که در پرونده این انجمن «هفت متهم امنیتی» وجود دارد. 

جعفری گفت در پرونده این افراد «تحریک به آشوب»،‌«تحصن،‌ تظاهرات و درگیری از طریق فراخوان در فضای مجازی»، «برنامه‌ریزی برای تسخیر برخی مکان‌های نظامی»،‌ «برنامه‌ریزی برای به دست آوردن سلاح و اقدام مسلحانه» از جمله موارد اتهامی است.

به گفته این مقام قضائی، حکم بدوی برای متهمان پرونده صادر شده است. 

رئیس کل دادگستری خراسان شمالی همچنین از اتهام‌هایی برای اعضای این تشکل در زمینه جمع‌آوری کمک برای زلزله‌زدگان خبر داد.

بازداشت سه کارمند اداره ورزش و جوانان اراک به اتهام دریافت رشوه

سه نفر از کارکنان اداره ورزش و جوانان شهر اراک به اتهام دریافت رشوه بازداشت شدند.

عباس قاسمی،‌ دادستان عمومی و انقلاب اراک،‌ روز چهارشنبه ۱۶ بهمن‌ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت: «سه نفر از کارکنان و اداره ورزش و جوانان به اتهام دریافت رشوه از برخی پیمانکاران ذی‌ربط شناسایی و دستگیر و با قرار بازداشت روانه زندان شدند.»

به گفته او،‌ پرونده این افراد در مرحله تحقیق مقدماتی است.

ویروس کرونا؛ پنهان‌کاری چین و حمایت ایران

ویروس کرونا هنوز هم در صدر اخبار دنیاست. پس از آنکه دومین قربانی غیر چینی این ویروس در کشور هنگ‌کنگ شناسایی شد حالا بیم آن می‌رود که گسترش این ویروس کشنده از مرزهای سرزمین پهناور چین پا را فراتر گذاشته است و پیش می‌تازد.

آمارها حکایت از آن دارد که تا لحظه نوشتن این گزارش ۴۲۵ نفر به دلیل ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند. آمار مبتلایان به این بیماری نیز در حال افزایش است و به عددی فراتر از ۲۰هزارنفر رسیده است.
در روزهای گذشته گزارش‌های از پنهان‌کاری دولت چین در اطلاع‌رسانی به موقع این بیماری نیز به گوش رسید؛ رسانه‌های آمریکایی چون سی‌ان‌ان و نیویورک‌تایمز در گزارش‌هایی پرده از پنهان‌کاری دولتمردان چینی برداشتند.
به نوشته این گزارش‌ها دولت چین حدود هفت هفته پیش از اعلام رسمی شیوع این بیماری در شهر «ووهان» چین از شیوع این بیماری مطلع بوده است اما از اعلام رسمی و عمومی آن جلوگیری کرده است.
در این گزارش آمده است که پزشکی به نام «لی ونلینگ» با مشاهده علائم ویژه تعدادی از بیماران که به بیمارستان محل کار این پزشک در «ووهان» آمده بودند، به همکاران خود اعلام می‌کند که با یک بیماری ناشناخته روبرو شده و خواهان قرنطینه این بیماران می‌شود.
این گزارش می‌گوید که اطلاع‌رسانی این پزشک به مذاق دولتمردان چینی خوش نمی‌آید و پلیس چین به دکتر لی هشدار می‌دهد که از انتشار چنین اخباری خودداری کند و در غیر اینصورت به تشویش اذهان عمومی متهم خواهد شد و تحت پیگرد قرار خواهد گرفت.
«لی ونلینگ» پزشک اهل شهر «ووهان» کمی بعدتر به ویروس کرونا مبتلا می‌شود.
بنابر این گزارش مقامات دولت چین تا هفته‌ها از اطلاع‌رسانی عمومی خودداری می‌کنند و بسیاری از مردم شهر «ووهان» چین بسیار دیر متوجه گسترش سریع این بیماری در محل سکونت خود می‌شوند.

این گزارش می‌گوید براساس ده‌ها مصاحبه‌ای که با ساکنان شهر ووهان صورت گرفت، مشخص شد که دولت چین در اعلام این خبر تاخیر کرده بود. در این هفته‌ها، دولت چین دکترها را مجبور به سکوت کرده و اجازه نداده است تا پرچم خطر قرمز برافراشته شود. آنها خطر موجود را کم‌اهمیت جلوه دادند و ۱۱ میلیون شهروند ووهانی را در بی‌خبری کامل از خطرات این بیماری مهلک نگه داشتند. هرچند بازاری را که احتمال می‌دادند بیماری از آنجا شیوع پیدا کرده است، بستند، اما اعلام کرده بودند که این تعطیلی‌ها برای نوسازی بوده است.
سیاسی شدن ویروس کرونا
با گذشت چندین روز از شروع وحشت ویروس کرونا در جهان، حالا این ماجرا بیشتر از قبل ابعاد سیاسی پیدا کرده است. مقامات آمریکایی با صراحت بیشتری مقامات چینی را در معرض انتقادات سیاسی خود قرار می‌دهند و تعارفی در برخورد با چینی‌ها ندارند.
از سوی دیگر دولت چین، مقامات آمریکایی را به وحشت‌پراکنی متهم کرده است. وزارت خارجه چین گفته که «دولت این کشور از همکاری سایر کشورها در مقابله با این بیماری استقبال می‌کند اما مبالغه در مورد دامنه ابتلای به این بیماری و اتهام ناتوانی دولت چین در مبارزه با آن صرفا باعث ایجاد وحشت می‌شود و نتیجه مثبتی در پی نخواهد داشت».
با گسترش ویروس کرونا و افزایش تلفات آن، برخی از مقامات چینی هم از نحوه مدیریت کنترل این بیماری انتقاد کرده‌اند. حزب کمونیست چین رسما نارضایتی خود را در این باره ابراز داشته است.
واکنش‌ها به سیاسی شدن ویروس کرونا در ایران اما حکایت دیگری دارد؛ پس از آنکه در روزهای گذشته سفیر چین در ایران، با نوشتن توئیت به زبان فارسی از همکاری شرکت‌های هواپیمایی ایران در جابه‌جای مسافران چینی تشکر کرد و به نحوی نشان داد که مقامات ایرانی در همکاری تنگاتنگ با چینی‌ها هستند، امروز هم جواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی توئیت‌هایی به زبان چینی منتشر کرد و جوسازی آمریکایی‌ها را درباره ویروس کرونا نکوهش کرد.



ظریف در صفحه توئیتر خود نوشت: در تماس تلفنی با دوست قدیمی خودم وانگ یی، مشاور دولت و وزیر خارجه چین از اقدامات چین برای جلوگیری از گسترش وخیم این بیماری در چین و جهان تشکر و قدردانی کرده است.

ظریف هم‌چنین گفته است که «ما سوء استفاده آمریکا از این خطر را محکوم می‌کنیم» و با مقایسه مدیریت بحران چین و آمریکا نوشته است «چین قطعا نسبت به ایالات متحده در جلوگیری وکنترل آنفلوانزای «اچ‌‌۱ و ان‌۱» در سال ۲۰۰۹ مسئولیت پذیرتر و موفق‌تر بوده است».
اشاره جواد ظریف به شیوع این نوع از آنفولانزا در مکزیک و آمریکا‌ست که در سال ۲۰۰۹ موجب جان‌باختن تعداد زیادی از مبتلایان به این بیماری شد.

با وجود ۵۰۰ قربانی، شیوع کرونا جهانی نشده است

پس از آن که مقام‌های استان هوبئی، از مرگ ۶۵ قربانی دیگر ویروس کرونا خبر دادند، تعداد کشته‌شدگان بر اثر این ویروس به ۴۹۰ نفر رسید.

تاکنون به غیر از یک مرد چینی در فیلیپین و یک بیمار دیگر در هنگ‌کنگ، بقیه قربانیان در داخل مرزهای چین جان خود را از دست داده‌اند.

همچنین کمیسیون بهداشت استان هوبئی که کانون اپیدمی این ویروس است، از ابتلای ۳۸۸۷ مورد جدید به کرونا خبر داد که آمار مبتلایان را به بیش از ۲۴ هزار نفر می‌رساند.

با این حال، سازمان بهداشت جهانی با استقبال از تدابیر گرفته شده از سوی چین، نسبت به مهار این بیماری همه‌گیر ابراز امیدواری کرده است. 

این سازمان اعلام کرد که با وجود گسترش سریع این ویروس در چین، هنوز «همه‌گیری جهانی» رخ نداده است.

اکنون در خارج از مرزهای چین نزدیک به ۲۰۰ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

صادرات ماسک از ایران ممنوع شد

معاون اجرایی مدیر کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو اعلام کرد در پی شیوع ویروس «کرونا» در چین، صادرات ماسک از ایران ممنوع شده است.

 مهدی پرهیزگار روز چهارشنبه (۱۶ بهمن) به خبرگزاری ایلنا گفت: «از زمانی که بحث ویروس کرونا پیش آمد» برای جلوگیری از «قاچاق معکوس»، صادرات ماسک ممنوع شد.

 پرهیزگار افزود این تصمیم از سوی مدیر کل سازمان تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو اتخاذ و ابلاغ شده و اینکه «شرکتی بخواهد ماسک را در چین بفروشد، ممنوع است.»

 وی اضافه کرد: «تنها هلال احمر بنا به وظیفه انسانی یک میلیون ماسک به چین اهدا کرده و بخش‌های بعدی هم ارسال خواهد شد.»

 روز گذشته نیز مودت همایی، سرپرست اداره نظارت و بازرسی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو از پایش و رصد کامل بازار فروش ماسک در ایران خبر داده بود.

۱۳۹۸ بهمن ۱۳, یکشنبه

کانون صنفی معلمان همدان با صدور اطلاعیه‌ای خواستار لغو احکام جزایی تمام معلمان و پایان دادن به سرکوب‌ها در ایران شد.


 این کانون صدور ۴۱ سال زندان برای هفت فعال صنفی معلمان در استان خراسان شمالی را محکوم و اعلام کرد: «این آرا به هیچ وجه برای خانواده‌ بزرگ فرهنگیان قابل پذیرش نیست.»

 این کانون در اطلاعیه خود اشاره کرده که  «چنین مواجهه‌ای با اعتراضات آرام و خواسته‌های صنفی و برحقِ معلمان، به موج ناامیدی، نارضایتی و بی‌اعتمادی عمومی به مسئولان کشور را دامن خواهد زد.»
 در بخش دیگری از این اطلاعیه از مقام‌های جمهوری اسلامی این پرسش مطرح شده «کدام بار صدای معترضان را شنیده‌اید و به خواسته‌های آن‌ها رسیدگی کرده‌اید؟»

 این کانون همچنین از این مقام‌ها پرسیده که کدام‌بار برای معترضان «پرونده‌سازی» نکرده‌اند و اعتراض‌ها را «پذیرفته» و به آن «احترام» گذاشته‌اند.
 کانون صنفی معلمان همدان همچنین خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی گفته «چرا چیزی را می‌گویید که به آن عمل نمی‌کنید؟» و «چرا اعمالتان هم راستا با سخنانتان نیست؟

حقوق هر روز یک کارگر ایرانی شش دلار است

دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران با مقایسه سطح دستمزد در کشورهای مختلف با ایران گفت دستمزد کارگران ایرانی روزانه شش دلار است.

 حسین حبیبی ضمن اشاره به  دستمزد کارگران ایرانی که در «هر ساعت ۷۵ سنت، روزانه شش دلار، ماهیانه ۱۸۰ دلار  و سالیانه ۲۱۶۰ دلار است.»
 اضافه کرد که  «حداقل دستمزد سالیانه کارگران در لیبی بیشتر از ایران است و کارگر لیبیایی روزانه ۱۲ دلار یعنی چیزی حدود دو برابر کارگر ایرانی {حقوق} می‌گیرد»

 سال ۱۳۹۷ هم آرمان حاجیان فرد، یک کارشناس اقتصادی گفته بود: «حقوق کارگران ایرانی، جزو پایین‌ترین حقوق‌های پرداختی به قشر کارگر در دنیا است.»
 با افزایش نرخ کالا و خدمات در پی گران شدن نرخ بنزین در ایران، سازمان‌های کارگری خواستار افزایش متناسب حقوق کارگران هستند، اما تاکنون به این خواسته خود نرسیده‌اند.

علت اصلی مرگ صدها معترض عراقی اعلام شد

نماینده سازمان ملل در عراق، سرکوب روزانه جوانان معترض در این کشور را غیرقابل قبول خوانده و از مجروح شدن بیش از ۹ هزار نفر در اعتراضات عراق خبر می‌دهد. علت اصلی مرگ ۴۶۷ معترض، حمله مستقیم نیروهای امنیتی اعلام شده است.

عراق از اوایل اکتبر ۲۰۱۹ صحنه تظاهرات ضد دولتی با شعار کناره‌گیری نخست‌وزیر، مقابله با فساد و نفوذ جمهوری اسلامی بوده است.

کمیساریای ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر عراق با ارائه آمار کشته‌شدگان و مجروحان تظاهرات اخیر این کشور، اعلام کرده که بیشتر افراد با سلاح گرم و حمله مستقیم نیروهای امنیتی کشته شده‌اند و اکثر جراحات نیز ناشی از تیراندازی و کاربست گاز اشک‌آور بوده است.

موج جدید سرکوب معترضان همزمان است با آخرین اظهارات مقتدا صدر که شنبه گذشته اعلام کرد که او دیگر خود را درگیر تظاهرات ضدحکومتی معترضان نخواهد کرد.

این در حالیست که تظاهرات ضدحکومتی در عراق اندکی پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرماندۀ سپاه قدس، ازسرگرفته شد. معترضان معتقدند که نخست وزیر عراق، عادل عبدالمهدی، برخلاف وعدۀ اولیه اش هیچ ترمیمی در دولت انجام نداده است.

هشدار آمریکا در باره اقدامات پاسداران در افغانستان

فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در خاورمیانه می‌گوید رژیم ایران فعالیت‌های شریرانه خود در افغانستان را شدت بخشیده که این موضوع تهدیدی برای نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین‌المللی در این کشور است.

ژنرال فرانک مک‌کنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) که هفته جاری سفر اعلام‌نشده‌ای به افغانستان داشت، جمعه ۱۱ بهمن‌ماه اعلام کرد در مداخلات بدخواهانه رژیم ایران در این کشور روند نگران‌کننده‌ای می‌بیند.

این مقام ارشد ارتش آمریکا گفت: رژیم ایران همواره در افغانستان تا حدی آزار و تهدید داشته اما به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی با توسل به نیروهای نیابتی خود به دنبال فرصتی برای ضربه به نیروهای آمریکایی و ائتلاف در این کشور است و این موضوع ما را بسیار نگران کرده است.

آسوشیتدپرس با پوشش اظهارات فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در خاورمیانه گزارش داده که رژیم ایران به شبه‌نظامیان افغانستان کمک مالی و تجهیزاتی می‌کند. هم‌اکنون هزاران افغانی در قالب لشکر «فاطمیون» و تحت کنترل سپاه پاسداران در سوریه حضور دارند که انتظار می‌رود به افغانستان منتقل شوند.

این گزارش همچنین می‌گوید مقامات افغانستان از سازماندهی و حمایت شبه‌نظامیان شیعه افغانی توسط سپاه پاسداران نگران هستند و آن را تهدیدی به دولت، ارتش و مردم کشور قلمداد می‌کنند.

  چهل و دو سال بوده اید . دیگر بس است . باید برای همیشه در زباله دان تاریخ با بدترین نام دفن شوید . ای منفورترین موجوداتی که نمیشود گفت چه ه...