مجلس نمایندگان آمریکا به دو طرح جداگانه رای داد که در صورت تصویب نهایی، اختیارات دولت دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، برای اقدام نظامی علیه ایران محدود خواهد شد.
در جلسه روز پنجشنبه دهم بهمنماه، طرح ممنوعیت تامین مالی برای اقدام نظامی علیه ایران با ۲۲۸ رای موافق، در برابر ۱۷۵ رای مخالف، تصویب شد. قطعنامه دیگری که روز پنجشنبه بهرای گذاشته شد مربوط به لغو اختیارات رییس جمهوری، براساس قانون ای.یو.ام.اف (AUMF)، است. این قانون که در سال ۲۰۰۲ تصویب شده است به رییس جمهوری آمریکا اختیارهای مشخصی در استفاده از نیروی نظامی در جریان جنگ عراق داده شد.
کاخ سفید پیشتر هشدار داده است که اگر کنگره لوایح مربوط به ایجاد محدودیت در استفاده از نیروی نظامی علیه ایران را تصویب کند، دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، آنها را وتو خواهد کرد.
یک روز پیش از رایگیری روز پنجشنبه در مجلس نمایندگان، دونالد ترامپ با انتشار پیامی در حساب کاربریش در شبکه اجتماعی توییتر، دموکراتها را متهم کرد که با تصویب این قطعنامهها میخواهند کار رییس جمهوری آمریکا در دفاع از ایالات متحده، فرضا در برابر ایران، دشوارتر شود.
در طول بیش از ۱۸ سال گذشته، از هنگام حملات ۱۱ سپتامبر در نیویورک، رییس جمهورهای هر دو حزب اصلی آمریکا، با توسل به قانون موسوم به «مجوز استفاده از نیروی نظامی» (AUMF) دهها کارزار و عملیات نظامی، با هدف «مبارزه با تروریسم» در کشورهای مختلف، از جمله عراق و افغانستان، پیش برده است.
نشریه پولیتیکو شامگاه سهشنبه هشتم بهمنماه در گزارشی نوشت که قانون «مجوز استفاده از نیروی نظامی» ای.یو.ام.اف (AUMF) هرچند درخصوص جنگ عراق تصویب شده است، اما دولت ترامپ، در ژانویه ۲۰۲۰، عملیات کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، را به استناد اختیارات آمده در این قانون انجام داد.
مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریت آن در اختیار دموکراتها است، در دیماه امسال به قطعنامه دیگری رای داد که بهموجب آن نیز استفاده از نیروی نظامی علیه ایران بدون مجوز کنگره، جز در موارد دفاعی، ممنوع میشود.
قطعنامههای مزبور برای قانونی شدن و اجرا ابتدا باید در مجلس سنا آمریکا که اکثریت آن در اختیار جمهوریخواهان است هم به تصویب برسد. حتی در صورت تصویب در مجلس سنا نیز رییس جمهوری آمریکا میتواند با وتو جلوی اجرای آنها را بگیرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر