۱۳۹۶ اردیبهشت ۱۰, یکشنبه

بررسی تاثیرات تعصبات جنسیتی در پیشرفت زنان


در اقتصاد رو به رشد ، رقابتی و سریع امروزی ، زنان ۵۰% نیروی کار را تشکیل می دهند و ۸۰% تصمیم گیری های خانواده را آنها بر عهده دارند،تنها سازمان هایی که هم از زن و هم از مرد در کادر مدیریتی خود استفاده می کنند در عرصه رقابت باقی می مانند. توانایی زنان, مدیریت زنان, پیشرفت زنان, سوالات زن, تعصب جنسیتی, بی توجهی به توانایی زنان, زن و مرد, حرفه های زنان, مدیران زن،روانشناسی .
تعصب جنسیتی امری ناخودآگاه است، یعنی در واقع خودتان هم نمی دانید که چگونه روی قضاوت شما تاثیر می گذارد.
اجازه بدهید یک مثال بزنم. یک پدر و پسر تصادف می کنند، پدر کشته می شود اما پسر را به بیمارستان برده و تحت عمل جراحی قرار می گیرد. به محض دیدن او ، جراح می گوید ” من نمی توانم این عمل را انجام دهم برای اینکه این پسر ، فرزند من است.” تصوری که در ابتدا درباره جنسیت جراح داشتید چه بود؟ اگر در همان ابتدا جراح را مرد در نظر گرفتید ، شما هم در اکثریت قرار میگیرید. به این علت نیست که نیت شما درباره مردو زن آگاهانه است. بلکه به این علت است که شما در اجتماع همواره در نقش های خاصی مردان را دیده اید و شرطی شده اید.
با تشکر از یک سری انتخاب های طبیعی ، انسانها مکانیزم های شناختی دارند که به آنها اجازه می دهد به سرعت با محیط خود را وفق دهند. یکی از آنها توانایی یادگیری سریع می باشد. با توجه به قانون the law of association by contiguity – این قانون برای اولین بار توسط ارسطو شکل گرفت و توسط ایوان پاولوف و جان واتسون در قرن ۲۰ اصلاح شد- اگر شما دو چیز را مکررا با هم جفت کنید ، این دو چیز به مرور زمان در ذهن انسان با هم ثبت می شود.فکر کردن به یکی از آنها ، آن دیگری را هم به ذهن وارد می کند.
از آغاز زندگی بیشتر ما ، وقتی که یک رهبر یا سرگروه را در تلویزیون ، روزنامه ، فیلم یا کتاب تاریخ می دیدیم بدون استثنا آن رهبر همواره مرد بوده است. چه بخواهیم چه نخواهیم بطور ناخودآگاه یاد گرفته ایم که رهبر یعنی مرد. وقتی که به رهبر فکر می کنیم ، در واقع به یک مرد فکر می کنیم. در نتیجه حرفه های زنان توسط استاندارهای مختلف مردان ارزیابی می شود. زنان برای دیده شدن باید بیشتر و بهتر کار کنند.
تعصبات جنسیتی چقدر در محل کار شما تاثیر گذار است؟ اگر یک زن و یک مرد دارای رزومه مشابه باشند ، مرد شانس بیشتری برای کار کردن دارد. اگر هر دو مصاحبه کنند ، سوالاتی که از مرد می پرسند با سوالات زن فرق دارد. سوالاتی از زن می پرسند بیشتر درباره زندگی شخصی او خواهد بود ( مثل وضعیت تاهل ، تعداد فرزندان و آیا می خواهد بچه داشته باشد و… ) اگر ارائه های آنها یکسان باشد ، مردم بیشتر به حرف مرد گوش می دهند و کارهای او را موثر تر می بینند. اگر هر دو ارتقای شغلی یابند ، مرد نقش استراتژیکی / مستقیم و بدون عیب دارد و زن تنها بعنوان فردی عملیاتی و پشتیبان خواهد بود!
تبعیض جنسیتی
نبود شانس برابر برای زنان و مردان در راستای رسیدن به تحصیلات، استخدام و بهره‌مندی از دستمزد برابر برای کاری یکسان با وجود بهره‌وری یکسان را تبعیض جنسیتی تعریف کرد».
تبعیض جنسیتی به معنای برابری جنسیتی نیست؛ چراکه به طور قطع زنان و مردان تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. برای مثال از نظر جسمانی مردان قوی‌تر از زنان هستند و از منظر روانی نیز این تفاوت‌ها را شاهد هستیم و هر یک از دو جنس نقاط ضعف و قوت متفاوتی را دارا هستند؛ اما هیچ‌یک از بررسی‌های فیزیولوژیکی نتوانستند تفاوتی را میان هوش و استعداد مردان و زنان اثبات کنند؛ ‌در نتیجه فرض ما بر این است که زنان و مردان از نظر هوش و استعداد، تفاوتی با یکدیگر ندارند .
اگر مطلوبیت فردی را با کلماتی مانند شادی، تمایل و ترجیحات تشریح کنیم، تبعیض جنسیتی را نیز می‌توان اجبار زنان به انجام انتخابی غیراز ترجیحشان تعریف کرد. این نوع تبعیض، ناشی از انتخاب در چند دسته است؛ اجبارهای فیزیکی و بدنی، اجبارهای فیزیکی در روابط جنسی، اجبارهای روحی و احساسی و اجبارهای مالی، همه و همه مصادیقی از تبعیض هستند. تعریف دیگری که از منظر اقتصادی برای تبعیض جنسیتی می‌توان داشت، نابرابری جنسیتی در دسترسی به امکانات است. تخصیص غیریکسان و نابهینه منابع بین دو جنس هم دیگر تعریف اقتصادی تبعیض است». دو انتقاد مطروحه به شرح زیر بودند:
١- تبعیض جنسیتی، اشتغال زنان را کاهش و اشتغال مردان را فزونی می‌بخشد، این مهم چگونه می‌تواند اثر ضدرشد داشته باشد؟
٢- چرا حذف زنان از مشاغل مدیریتی، سبب تخصیص‌نیافتن بهینه هوش و ذکاوت و کاهش رشد اقتصادی می‌شود؟ شاید با حذف زنان، مردان تواناتری به این مناسب رسیده و موجب بهبود رشد اقتصادی شوند. در پاسخ این سؤالات، به این مهم اشاره می‌کند که دو سؤال فوق به نوعی بر این مهم دلالت دارد که تبعیض جنسیتی می‌تواند رشد اقتصادی را بهبود بخشد، اما اگر بنا به مطالعات فیزیولوژی موجود، فرض بگیریم هوش و استعداد میان مردان و زنان توزیع یکسان و نرمالی داشته است، می‌توان پاسخ آنان را با مثالی بیان کرد. برای مثال، فرض کنید دو کلاس ۱۰نفره دخترانه و پسرانه را به تفکیک و دارای توزیع هوش و بهره‌وری یکسان داریم، اگر پنج نفر نخست هر کلاس را انتخاب کنیم پنج پسر برتر و پنج دختر برتر انتخاب می‌شوند؛ اما اگر ۹ نفر از کلاس پسرانه و یک نفر از کلاس دخترانه انتخاب شوند، طبیعتا مجموعه انتخاب‌شده ما دارای متوسط هوش و بهره‌وری کمتری خواهد بود.  انواع مختلف تبعیض مؤثر بر اقتصاد را در سه دسته آموزش، استخدام و دستمزد تقسیم می‌کند و بر آن است که هریک از انواع تبعیض اقتصادی، بر دیگر اشکال آن تأثیرگذار است. ، «تبعیض در دستمزد به این معناست که زنان برای انجام کاری برابر و با بهره‌وری یکسان، دستمزد کمتری نسبت به مردان دریافت کنند؛ در این حالت، انگیزه خانواده‌ها برای سرمایه‌گذاری روی آموزش دختران کاهش می‌یابد؛ در نتیجه تبعیض در دستمزد، زمینه‌ساز پیدایش تبعیض در آموزش می‌شود. در ادامه وجود تبعیض در آموزش می‌تواند زنان را در آینده با تبعیض در استخدام مواجه کند. حال اگر تبعیض در استخدام را در کشوری شاهد باشیم و مردان بیش از زنان استخدام شوند، سرمایه‌گذاری روی آموزش زنان نیز کاهش می‌یابد؛ در نتیجه وجود هر یک از تبعیض‌های اقتصادی، موجب بدترشدن وضعیت می‌شود. درنهایت وجود این تبعیض‌های اقتصادی، کاهش تمایل زنان برای مشارکت در نیروی کار را در پی خواهد داشت؛ چراکه با خود می‌گویند کاری پیدا نمی‌کنند، اگر هم در جایی مشغول به کار شوند، دستمزد کمتری دریافت می‌کنند و ناامیدی و کاهش مشارکت زنان را شاهد خواهیم بود. امری که امروزه در کشور شاهدش هستیم؛ با وجود افزایش تحصیلات زنان، مشارکت و تمایل زنان در مشارکت در نیروی کار کاهش یافته است». در ادامه به بررسی پیامدهای تبعیض جنسیتی می‌پردازد و از مواردی مانند کاهش قدرت چانه‌زنی زنان، افزایش نرخ باروری ناخواسته، کاهش سطح آموزش و بهداشت نسل بعد، افزایش مرگ‌و‌میر کودکان و افزایش فساد اداری یاد کرده و بیان می‌کند تحقیقات بسیاری انجام شده که نشان می‌دهد کشورهایی که با تبعیض جنسیتی بیشتری دست به گریبان هستند، فساد اداری بیشتری را تجربه خواهند کرد.
وضعیت زنان در ایران
در ادامه، به بررسی وضعیت زنان در ایران می پردازیم : «اگر خشونت‌های خانگی را علیه زنان بررسی کنیم، با توجه به اینکه خشونت تنها پرخاشگری، تعرضات جسمی و فیزیکی نیست بلکه ابعاد روحی و روانی را نیز شامل می‌شود، طبق آمار موجود، در خواهیم یافت ۶۶ درصد زنان ایرانی در دوره زندگی خود درگیر خشونت می‌شوند و این در حالی است که میانگین جهانی خشونت علیه زنان، ۳۳ درصد بوده و این آمار برای کشوری مانند انگلستان، ۲۵ درصد است. دیگر عامل بررسی‌شده ، میزان حضور زنان در مجلس ایران است که در ادوار اول تا نهم، بیش از ۹۵ درصد کرسی‌های مجلس در اختیار مردان بوده و این در حالی است که وضعیت ما از کشورهایی مانند عربستان، پاکستان، عراق، سودان جنوبی و آنگولا بدتر است و اتفاقا حضور زنان در مجلس از معدود عواملی است که تبعیض نهادینه‌شده در کشورها را نشان می‌دهد. از طرفی امروزه هیچ وزیر زنی در کابینه کشور نداریم؛ درحالی‌که هم‌اکنون سه وزیر زن در افغانستان مشغول به فعالیت هستند. در گزارش ٢٠١٦ مجمع جهانی اقتصاد نیز از نظر نابرابری جنسیتی رتبه ١٤١ را در میان ١٤٢ کشور محاسبه‌شده داشته‌ایم. اگر نسبت اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه را به تفکیک جنسیت بررسی کنیم، در خواهیم یافت با وجود اینکه نزدیک به ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها را زنان تشکیل می‌دهند، تنها ۳۳ درصد نیروی کار در سال ۹۲ شامل زنان می‌شد.
جایگاه کشور ایران در شاخص تبعیض جنسیتی مرتبط با مشارکت در نیروی کار، طبق آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد فقط از دو کشور اردن و سوریه بهتر بوده و دارای رتبه ١٤٢ از ١٤٤ کشور است.
تبعیض در قوانین جهان
قوانینی که تبعیض جنسیتی را تعمیق می‌بخشد «در ۲۹ کشور جهان که عمدتا آفریقایی و آسیایی هستند، حق سرپرستی خانوار بر عهده زنان نیست. در ۲۵ کشور جهان نیز حق تعیین محل زندگی بر عهده زنان نیست. ۱۹ کشور جهان از جمله ایران هم حق اقدام جهت گذرنامه برای زنان را محترم نمی‌شمارند. در ۱۶ کشور جهان نیز زنانی که با مردان خارجی ازدواج می‌کنند، نمی‌توانند تابعیت کشور خود را به فرزندانشان منتقل کنند».
راهکارهای پیشنهادی
پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت زنان در کشور «در زمینه اقتصادی، از نمونه کارهایی که می‌توان در راستای کاهش تبعیض جنسیتی انجام داد، می‌توان به تصحیح قوانین مزایای اجباری برای زنان و تقسیم مسئولیت‌ها بین دو جنس، تصحیح قوانین کار و بیمه، تصحیح قوانین دستمزدها و برقراری سیستم کنترلی بر پرداخت یکسان به دو جنس، اشاره کرد. در زمینه فرهنگی نیز تغییر وظایف سنتی در خانواده‌ها، توانمندسازی زنان، تغییر نگرش به زن به عنوان تنها مسئول پرورش فرزندان و انجام امور خانه را باید در نظر داشت. این توصیه‌هایی است که می‌تواند به ما برای مقابله بنیادین با تبعیض یاری رساند.





۱۳۹۶ اردیبهشت ۹, شنبه

گزارشی از وضعیت نوشین دخت میر عبدالباقی، زندانی سیاسی سالخورده و بیمار

نوشین دخت میر عبدالباقی زندانی ۶۴ ساله بند نسوان (زنان) زندان اوین علاوه بر کهولت سن از بیماریهای متعدد جسمی و روحی رنج می برد، وی که به آلزایمر پیشرفته مبتلا است و گواهی عدم تحمل حبس او توسط پزشکی صادر شده به دلایل عقیدتی به ۳۴ سال و ۹ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. علاوه بر اتهامات متعدد توهین به مسئولان و بنیانگذاران نظام وی متهم به “سیاه نمایی وضعیت زنان و زندگی در ایران” شده است.

 نوشین دخت میر عبدالباقی، متولد ۱۳۳۱، مبتلا به آلزایمر و اسکیزوفرنی است. در زمستان سال ۹۳ توسط وزارت اطلاعات بازداشت و پس از حدود یک ماه بازجویی و تحمل سلول انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوین، مورخ ۲۸ اسفند ۹۳ به بند نسوان (زنان) این زندان منتقل شد.
در اردیبهشت ماه سال ۹۴ وی تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. در سال ۹۴، خانم میر عبدالباقی توسط قاضی احمد زاده محاکمه و به ۳۴ سال و ۹ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
اتهامات ذکر شده در حکم این زندانی بیمار عبارتند از: ۱- توهین به رهبری ۲- اهانت به بنیانگذار جمهوری اسلامی ۳- توهین به مقدسات ۴- اجتماع و تبانی بر ضد امنیت داخلی و خارجی ۵- تبلیغ علیه نظام ۶- توهین به مسئولین ارشد نظام از طریق فضای مجازی ۷- سیاه نمایی وضعیت زنان و زندگی در ایران ۸- انتشار مطالبی که موجب اختلافات قومی می شود و ۹- حمایت از گروههای کرد ضد انقلاب.
دادگاه تجدیدنظر خانم میر عبدالباقی در شعبه ۵۴ مستقر در دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پور عرب برگزار و حکم صادره عینا تایید شده است. وی بدون حضور وکیل، به تنهایی از خود دفاع کرده و هیچ گاه جهت اجرای حکم احضاریه ای دریافت نکرد.
در مهرماه ۹۵، این زندانی درپی دریافت اخطاریه ای مبنی بر توقیف ملک وثیقه، در تاریخ ۱۵ مهرماه ۹۵ به اجرای احکام دادسرای شهید مقدس اوین مراجعه کرد. در همان روز توسط نصیرپور قاضی اجرای احکام زندان اوین مطلع شد که حکم حبس وی در دادگاه تجدیدنظر تایید شده و همان موقع بازداشت و به بند زنان این زندان منتقل شد.
یک منبع نزدیک به خانواده میر عبدالباقی در مورد وضعیت این زندانی بیمار به گزارشگر هرانا توضیح داد: “معمولا داروهایش را فراموش می کند. با هم‌بندی های خود که صحبت کرده گفته است صورت‌هایی را روی دیوار می بیند که لبهایشان تکان می‌خورد و می‌خواهند با او صحبت کنند اما او نمی فهمد که چه می گویند. گاهی یادش می رود که کجاست و وقتی می فهمد در زندان است، دلیلش را یادش نمی آید. محکومیت ۳۴ سال و ۹ ماه در پرینت زندانش قید شده. تایید بیماری های آلزایمر و اسکیزوفرنی هم در پرونده اش هست.”
این منبع مطلع در ادامه افزود: “پرونده پزشکی او از سال ۸۲ در پرونده وی موجود است. طبق مدارک پزشکی موجود و بررسی های انجام شده توسط پزشکان بهداری و پزشکی قانونی زندان اوین، حکم عدم تحمل حبس شامل وی شده است. با وجود تشکیل کمیسیون پزشکی و محرز شدن حکم عدم تحمل حبس، هنوز هیچ اقدامی در قبال آزادی این زندانی بیمار  صورت نگرفته است.”
منبع نزدیک به خانواده میر عبدالباقی در پایان تاکید کرد: “وی دچار اختلال حواس، لرزش بدن محصوصا در ناحیه فک و صورت بوده و داروهای ضد افسردگی، ضد توهم، آرامبخش و تپش قلب مصرف می کند. خانم میر عبدالباقی پس از اجرای حکم حبس و تحمل شرایط زندان و عدم رسیدگی پزشکی مجبور به مصرف مضاعف دارو شده است.”

درخواست اعاده دادرسی نرگس محمدی از سوی دیوان عالی کشور رد شد .

بهزادی وکیل‌مدافع نرگس محمدی ۲۶ مهر سال گذشته گفته بود که قطعا نسبت به تایید حکم ۱۶ سال حبس موکلم توسط دادگاه تجدیدنظر اعتراض می کنیم و امیدواریم حکم در دیوان عالی کشور نقض شود.
وی افزود: “موکلم در پرونده قبلی خود با اتهامات اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام مجموعا به ۶ سال حبس (۵ سال بعلاوه یک سال) محکوم شد که با اعمال ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی حکم ۵ سال حبس وی قابلیت اجرا داشت.همچنین موکلم در پرونده دیگری به اتهام تشکیل و اداره گروه غیرقانونی لگام (لغو گام به گام اعدام) از سوی دادگاه انقلاب به ۱۰ سال حبس و  در رابطه با اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به ۵ سال و در خصوص اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد؛ البته دو اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام مجددا در این پرونده لحاظ شد که نباید این کار انجام می‌شد”.
وکیل مدافع نرگس محمدی بیان کرد: “با توجه به اعمال ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی، حکم قابل اجرای موکلم ۱۰ سال حبس خواهد بود. بر اساس ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی، هر گاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد رای دادگاه بر اساس بیشترین حکم یکی از سه اتهام خواهد بود که در این پرونده بیشترین حکم ۱۰ سال حبس برای اتهام تشکیل و اداره گروه غیرقانونی است. اخیرا شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستقر در دادگاه انقلاب حکم ۱۶ سال حبس نرگس محمدی را تایید کرده است”.

بهزادی تاکید کرد: “قطعا نسبت به تایید حکم از سوی دادگاه تجدیدنظر اعتراض خواهیم کرد. به اعتقاد ما دادگاه دچار تناقضاتی شده است. امیدواریم حکم در دیوان عالی کشور نقض شود”.

وکیل مدافع نرگس محمدی با یادآوری اینکه موکلم در حال حاضر در اوین بسر می‌برد، اضافه کرد: “دادگاه تجدیدنظر موکلم  ۲۹ شهریورماه سال ۹۵ در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران مستقر در دادگاه انقلاب برگزار شد.همچنین موکلم  ۱۴ اسفند ماه سال ۹۴ محکومیت ۵ ساله‌اش به اتمام می رسید که متاسفانه اگر این حکم اجرا شود باید باز هم در زندان باشد”.

برنامه دویست و هشتم به تاریخ 2017 / 04/ 29

سخنان حکیمانه : مریم مرادی

http://www.bashariyat.de/ArchivRadio/208/hakimane.mp3


معرفی کتاب : مریم مرادی

http://www.bashariyat.de/ArchivRadio/208/hakimane.mp3


زن بر سریر قدرت : مریم مرادی

http://www.bashariyat.de/ArchivRadio/208/sarir.mp3

کارشناسان سازمان ملل خواستار توقف فوری حکم اعدام دو کودک مجرم در ایران شدند.



کارشناسان سازمان ملل در بیانیه روز گذشته خود تاکید کردند، ایران باید به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی حقوق بشر پایند بوده و اجرای حکم اعدام کودک مجرمان را متوقف کند. این کارشناسان خواستار توقف فوری اجرای حکم اعدام دو زندانی شدند که هر دو در زمانی محکوم شده اند که زیر ۱۸ سال سن داشته اند. سه کارشناس سازمان ملل با اظهار این نگرانی که این موارد ممکن است تنها «نوک کوه یخ» باشد، اعلام کردند “با توجه به اینکه تا اول ماه جاری میلادی دستکم ۹۰ نفر در ردیف اعدام قرار داردند که زیر ۱۸ سال مرتکب جرم شده اند، تعداد کودک مجرمانی که اعدام شده یا در خطر اعدام قرار دارند ممکن است بسیار بیشتر باشد.”

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خانم اسما جهانگیر؛ گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر ایران، خانم آگنس کالامارد؛ گزارشگر ویژه در مورد اعدام های فراقانونی، شتابزده یا خودسرانه، و آقای بنیام مزمور؛ رئیس کمیته حقوق کودک، در بیانیه مشترک خود گفتند: “ما از افزایش بی سابقه تعداد اعدام مجرمان نوجوان در ایران نگران هستیم. فشار روانی وارده بر نوجوانی که برای سال ها در زندان نگهداری می شوند تا حکم اعدام آنان اجرا شود، شکنجه و بدرفتاری نیز به حساب می آید.”

کارشناسان سازمان ملل تاکید کردند: ” اجرای این اعدام ها باید متوقف و حکم آنان نقض شود. همچنین از ایران می خواهیم فورا کلیه احکام اعدام کودکان را شامل تخفیف اعلام کند.”
یکی از این دو کودک مجرم، مهدی بهلولی سال ۲۰۰۱ و در ۱۷ سالگی حکم قصاص را دریافت کرد و قرار بود این حکم ۱۰ روز پیش در ۱۹ آپریل اجرا شود. اجرای این حکم چند ساعت پیش از اجرا متوقف شد. هنوز وضعیت اجرای حکم او مشخص نیست.

نفر بعد، پیمان برنده در ۲۰۱۲ در ۱۵ سالگی به اعدام محکوم شد و قرار است در ۱۰ ماه می این حکم اجرا شود.

این کارشناسان تصریح کردند: “با این دو پرونده، تعداد حکم اعدام کودک مجرمانی که زمان آن مقرر شده به عدد شش رسیده که حکم اعدام دو تن از آنان تاکنون اجرا شده است.

در این بیانیه با اظهار این نگرانی که این موارد ممکن است تنها «نوک کوه یخ» باشد، اعلام شده: “با توجه به اینکه تا اول ماه جاری میلادی دستکم ۹۰ نفر در ردیف اعدام قرار داردند که زیر ۱۸ سال مرتکب جرم شده اند، تعداد کودک مجرمانی که اعدام شده یا در خطر اعدام قرار دارند ممکن است بسیار بیشتر باشد.”

فراخوان کمیته آموزش و پژوهش 28 آپریل 2017

مریم مرادی بعنوان مسئول جلسه

اتاق پالتاک کمیته آموزش و پژوهش

http://bashariyat.org/?p=7763

۱۳۹۶ اردیبهشت ۴, دوشنبه

دریچه ای رو به آگاهی ( وضعیت آزادی مطبوعات و چرایی سانسور در ایران )

بدون ابزارهای قدرتمند مطبوعاتی و رسانه‌ای که به نوعی کنترل کنندهٔ فعالیت‌های جامعه هستند، یک کشور نمی‌تواند به حیات سالم خود ادامه دهد. پس از روی کار آمدن حکومت‌های خودکامه و ایدئولوژیست که چنگال قدرتشان را در تنهٔ تمام قوانین فرو می‌برند و از ایدئولوژی به عنوان ابزار و از مردم به عنوان برده برای بقای سیاسی خود استفاده می‌برند، حیات مطبوعات و سلامت افشا اطلاعات نیز در خطر می‌افتد و می‌توان گفت رسانه‌ها در چنین حکومت‌هایی از اولین هدفهایی می‌باشند که حکومت‌ها سعی در نابودی و یا سفارشی سازی آنها دارند.

در ایران علت این سفارشی سازی در نبود چیست ؟
چرا در جمهوری اسلامی ، ما شاهد تعطیلی روزنامه ها و به زندان افکندن و کشته شدن روزنامه نگاران و مدافعین حقوق بشر بوده ایم ؟
علت سانسور و اعمال فشار و کنترل نشریات برای چیست ؟
وجود شرط همیشگی (( رعایت موازین اسلامی و مصالح جامعه )) که بیشتر قوانین ایران را دوپهلو و مبهم کرده و در قانون مطبوعات نیز آمده ، چگونه میتواند فعالیتها مطبوعاتی و رسانه ای در جامعه را تحت الشعاع خود قرار دهد ؟

تهیه و تولید برنامه  : کمیته اموزش و پژوهش - کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

میهمانان برنامه :
امیر قیام لو سخنگوی نهضت دموکراسی توحیدی در اروپا
 حسام ناصحی ارجمند فعال سیاسی

با اجرای : مریم مرادی ( فعال حقوق بشر )

https://www.youtube.com/watch?v=II7RV_OxSKQ

۱۳۹۶ اردیبهشت ۳, یکشنبه

پرونده بنیانگذار “عرفان حلقه” بار دیگر با اتهام افساد فی الارض به دیوان عالی کشور ارسال شد

خواهر محمدعلی طاهری، بنیان‌گذار “عرفان حلقه”، می گوید که بازجوی برادرش پس از نقض حکم اعدام، به آقای طاهری گفته که پرونده‌اش دوباره با اتهام فساد فی‌الارض به دیوان عالی کشور ارسال شده است .

آذردخت طاهری در مصاحبه با وب ‌سایت کمپین بین‌المللی حقوق بشر گفت که برادرش ۲۴ فروردین به شعبه سوم دادسرای اوین احضار و بازجویی شده است .

سعید خلیلی، وکیل محمدعلی طاهری، پیش از این خبر داده بود که حکم اعدام موکلش در دیوان عالی کشور نقض و پرونده برای رسیدگی مجدد به دادگاه ارسال شده است .

در صورت اصرار دوباره دادگاه بر اتهام فساد فی‌الارض قاضی می تواند برای آقای طاهری دوباره حکم اعدام صادر کند .

محمدعلی طاهری که با راه‌اندازی مؤسسه‌ای به نام عرفان حلقه به فعالیت‌هایی مربوط به طب مکمل ایرانی و فرادرمانی پرداخته بود، در سال ۱۳۹۰ بازداشت شد .


و بار دیگر نقض صریح مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر


ماده 18 اعلامیه جهانی حقوق بشر :
هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه ، وجدان و دین بهره مند شود . این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد در قالب آموزش دینی – عبادت ها و اجرای آئین ها و مراسم دینی به تنهایی یا بصورت جمعی به طور خصوصی یا عمومی است .

۱۳۹۶ فروردین ۲۹, سه‌شنبه

برنامه دویست و پنجم به تاریخ 2017 / 04/ 18

شرح مجموعه اصول برای حمایت از تمامی اشخاص : مریم مرادی - تقی صیاد مصطفی 
سخنان حکیمانه : مریم مرادی 
معرفی کتاب : مریم مرادی 

وخیم ترین دوران حیات ایران

مردم فقیرتر شدند   "
وضعیت معیشت مردم ایران این روزها خوب نیست و اتفاقات چند دهه اخیر از جمله تحریم‌ها، تورم ۴۰ درصدی سالیان گذشته، اوضاع نامناسب فروش نفت، نبود سرمایه‌گذاری‌های خارجی و بسیاری دلایل دیگر شرایط را به گونه‌ای رقم زده است که مردم ایران در حال حاضر در حال دست و پنجه نرم کردن با کمترین قدرت خرید در طول حیات خود هستند و اوضاع کنونی کار را به جایی رسانده است که از نظر رسانه‌های خارجی مردم ایران در یک دهه اخیر ۲۰ درصد فقیرتر شده‌اند.
همه اینها در حالی اتفاق می‌افتد که دولت با افتخار خبر از رشد 7 /4   درصدی می‌دهد و به اعداد و رقام اعلام شده بسی می‌بالد. در واقع روی کاغذ می‌توان عملکرد دولت روحانی را مثبت ارزیابی کرد. ثابت نگه داشتن نرخ دلار در طول حیات دولت یازدهم، تک رقمی کردن تورم، رساندن اقتصاد به توسعه7 /4 درصدی، برداشته شدن تحریم‌ها و … همه و همه جالب و گیرا به نظر می‌رسد و با نگاهی به کارنامه دولت تدبیر و امید می‌توان نمره قبولی به آن اعطا کرد اما نمی‌توان از شرایط واقعی و موجود در بطن جامعه به سادگی گذر کرد .
ماده بيست و پنجم :

1)  ) هر كس حق دارد كه سطح زندگاني او ، سلامتي و رفاه خود و خانواده اش را از حيث خوراك و مسكن و مراقبتهاي پزشكي و خدمات لازم اجتماعي تامين كند و همچنين حق دارد كه در مواقع بيكاري ، بيماري ، نقص اعضاء ، بيوگي ، پيري يا تمام موارد ديگري كه به عللي خارج از اراده ي انسان وسايل امرار معاش از دست رفته باشد ، از شرايط آبرومندانه ي زندگي برخوردار شود .
 2) مادران و كودكان حق دارند از كمك و مراقبت مخصوصي بهره مند شوند . كودكان چه بر اثر ازدواج و چه بدون ازدواج به دنيا آمده باشند ، حق دارند كه همه از يكنوع حمايت اجتماعي برخوردار شوند .
ماده بيست وششم :
1)  ) هر كس حق دارد كه از آموزش و پرورش بهره مند  شود . آموزش و پرورش لااقل تا حدودي كه مربوط به تعليمات ابتدايي و اساسي است بايد رايگان باشد . آموزش ابتدايي اجباري است . آموزش حرفه اي بايد عموميت پيدا كند و آموزش عالي بايد با شرايط تساوي كامل به روي همه باز باشد تا همه بنا به استعداد خود بتوانند از آن بهره گيرند

۱۳۹۶ فروردین ۲۸, دوشنبه

شرح کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض نژادی بخش دوم 16 آوریل 2017

کلیپ صوتی :شرح کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض نژادی بخش دوم
مریم مرادی- تقی صیاد مصطفی

http://malaysia.bashariyat.org/?p=6085

شرح کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض نژادی بخش اول 16 آوریل 217

کلیپ صوتی: شرح کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض نژادی بخش اول
مریم مرادی-تقی صیادمصطفی

http://malaysia.bashariyat.org/?p=6083

دریچه ای رو به آگاهی ( مشکلات آموزش عالی و فارغ التحصیلان )

ﺁﻳﺎ ﻧﻆﺎﻡ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﻋﺎﻟﻲ ﺩﺭ اﻳﺮاﻥ ﺳﺎﺧﺘﺎﺭﻫﺎﻱ ﺧﻮﺩ ﺭا ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ ﻇﻬﻮﺭ اﺳﺘﻌﺪاﺩﻫﺎ و ﻋﻼﻳﻖ ﺩاﻧﺸﮕﺎﻫﻴﺎﻥ ﻫﻤﺴﻮ و ﺳﺎﺯﮔﺎﺭ ﻛﺮﺩﻩ اﺳﺖ؟
اﻳﺎ اﻫﺪاﻑ ﻧﻆﺎﻡ ﺩاﻧﺸﮕﺎﻫﻲ و ﺁﻣﻮﺯﺵ ﻋﺎﻟﻲ ﺩﺭ ﺟﺎﻣﻌﻪ اﻳﺮاﻥ ﺑﺮ ﻣﺒﻨﺎﻱ ﺭﺷﺪ و ﺗﺤﻘﻖ اﺳﺘﻌﺪاﺩﻫﺎ و ﺗﻮاﻧﺎﻳﻲ ﻧﻴﺮﻭﻱ اﻧﺴﺎﻧﻲ ﺑﻨﺎ ﺷﺪﻩ اﺳﺖ؟
اﻳﺎ ﺩاﻧﺸﮕﺎﻫﻬﺎ ﺗﻮاﻧﺴﺘﻪ اﻧﺪ ﺗﺴﻬﻴﻼﺗﻲ ﺟﻬﺖ ﺑﺮﻭﺯ ﺧﻼﻗﻴﺖ ﻫﺎ و اﻳﺠﺎﺩ ﻣﺤﻴﻂﻲ ﺗﺮﻏﻴﺐ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺑﺮاﻱ اﻣﻮﺯﺵ ﻓﻜﺮ و ﺧﻼﻗﻴﺖ, اﻳﺠﺎﺩ اﻣﻨﻴﺖ و اﺯاﺩﻱ ﺑﺮاﻱ ﺑﻴﺎﻥ ﻓﺮاﻫﻢ ﺁﻭﺭﻧﺪ؟
ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺧﻴﻞ ﻓﺎﺭﻍ اﻟﺘﺤﺼﻴﻼﻥ ﺑﻴﻜﺎﺭ, ﺩﻻﻳﻞ ﻛﺜﺮﺕ ﻣﻮﺳﺴﺎﺕ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﻣﺘﻨﻮﻉ و اﻓﺰاﻳﺶ ﺟﺬﺏ ﺗﻌﺪاﺩ ﺩاﻧﺸﺠﻮﻳﺎﻥ ﺑﺮاﻱ ﭼﻴﺴﺖ?
ﭼﺮا ﺩﺭ ﻛﺸﻮﺭ ﺑﺎ ﻣﻮﺝ ﻋﻆﻴﻤﻲ اﺯ ﻓﺎﺭﻍ اﻟﺘﺤﺼﻴﻼﻥ ﺑﻴﻜﺎﺭ ﻣﻮاﺟﻪ اﻳﻢ؟

تهیه و تولید برنامه  : کمیته اموزش و پژوهش - کانون دفاع از حقوق بشر در ایران 

میهمانان برنامه : 

فعالان حقوق بشر ( شاهرخ نجاتی – نیما حسابیان ) 

با اجرای : مریم مرادی ( فعال حقوق بشر ) 


چرا زنان در دولت جمهوری اسلامی ایران نمیتوانند مرجع ، قاضی ، امام ، رهبر یا رئیس جمهور شوند ؟؟؟

بر اساس اصل یکصد و پانزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد:
ایرانی الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا و مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور».
منظور از رجال به موجب تفسیر شورای نگهبان که بر اساس قانون اساسی مفسر قانون اساسی است معنای حقیقی و لغوی آن است نه معنای مجازی آن . بنابراین مرد بودن از شرایط ریاست جمهوری در نظام جمهوری اسلامی ایران است و زنان نمی توانند عهده دار این مسئولیت شوند.
در دو دهه اخیر و با روی کار آمدن دولت اصلاحات در ایران زنان در دولت های روی کار آمده حضور داشتند هر چند گاهی آن چنان ناامید کننده که حتی صدای مردان را نیز در آورد. در دولت محمود احمدی نژاد نخستین و آخرین وزیر زن در جمهوری اسلامی بود که در وزارت بهداشت سه سال حضور داشت. هر چند پس از آن وزیر زنی نداشتیم ولی زنان زیادی معاون رییس جمهور یا معاون وزیر بودند. نمایندگی مجلس هم که از قبل بوده و هست، گاهی درصدی قابل توجه از کل نمایندگان مجلس و گاهی در حدی پایین تر از حد انتظار.
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، زنان هم امید داشتند حضور حسن روحانی سهم بیشتری برای آنان در مناصب قدرت رقم بزند و سقف شیشه ای کار برای زنان کمی بالاتر برود. اما تدبیر دولت یازدهم حضور زنان به عنوان وزیر در کابینه نبود . هر چند پیش از این، رییس جمهوری در ابتدای حضورش در دولت درباره زنان در پست وزارت گفته بود: «زنان نباید به تنها یک پست وزارت در دولت اکتفا کنند» و تلویحا قول داده بود که از زنان در مشاغل دیگر بیشتر استفاده کند، اما هیچ زنی در قطار کابینه تدبیر و امید به مجلس برای تصدی پست وزارت معرفی نشد. سهم زنان در سطح هیات وزیران دولت یازدهم، از چهار به سه کاهش یافت .
سهم زنان از قدرت سیاسی در طول 38 سال انقلاب، تنها فعالیت در انتخابات و رای دادن خلاصه شده است تا آقایان به قدرت برسند و بعد از آن زنان در خانه بنشینند و به بچه داری خود مشغول باشند.
با وجود آنکه حقوق اساسی زنان در قانون اساسی مشخص شده، اما چقدر به این قانون عمل شده است؟ آیا به حرف و تصویب قانون، بستر ایجاد قانون هم ایجاد می شود؟ کار تبلیغی را با کارفرهنگی نبایدجابجا کرد و با تمرکز بر قوانین نباید تصور کنیم وضعیت زنان در کشور بهبود می یابد.
کمیته دفاع از حقوق زنان به استناد ماده 20 اعلامیه جهانی حقوق بشراعلام میدارد زنان نیز از آزادی اجتماعات بهره مندند و حق‌دارند در سیاست‌گذاری، قانون‌گذاری، مدیریت، اجرا و نظارت، مشارکت فعال و تأثیرگذار داشته

باشند .   
                                    بدون هیچ گونه تبعیض جنیسیتی
هم‌چنان که زنان حق دارند بالای چوبه‌ی دار بروند، به همان‌ سان نیز حق دارند که بالای سکوی خطابه نیز بروند . " المپ دوگوژ

۱۳۹۶ فروردین ۲۳, چهارشنبه

آشنایی با فعالیتهای سازمان ملل متحد


سازمان ملل متحد یک سازمان بین المللی است که در جهت ارتقا همکاری های بین المللی فعالیت میکند .  
پس از جنگ جهانی دوم ، در بیست و چهارم اکتبر سال ۱۹۴۵ میلادی، سازمان ملل متحد ، در حقیقت جایگزینی برای جامعه ملل و برای پیشگیری از وقوع جنگ هایی بین ملت ها ، پایه گذاری شد .   
این سازمان در ابتدای تأسیسش، ۵۱ عضو داشت که امروزه این تعداد به ۱۹۳ عضو رسیده است. مقر این سازمان در منهتن، نیویورک سیتی قرار دارد. دفاتر اصلی دیگر آن در ژنو، نایروبی و وین، فعال هستند .
بودجه ی این سازمان از طریق پرداخت حق عضویت اعضا و کمک های داوطلبانه تأمین می شود. از میان اهداف اصلی تشکیل این سازمان،  حفظ صلح و امنیت بین المللی، بهبود حقوق بشر، گسترش توسعه ی اجتماعی و اقتصادی، حفظ محیط زیست و فراهم کردن کمک های بشر دوستانه در هنگام بروز قحطی، بلایای طبیعی و جنگ را می توان برشمرد .
پیش نویس منشور سازمان ملل متحد در طی کنفرانسی در سال ۱۹۴۵، آماده شد و در ۲۴ اکتبر ۱۹۴۵، به نتیجه رسید و سازمان ملل آغاز به کار کرد. مأموریت سازمان ملل در حفظ صلح جهانی، در همان دهه های ابتدایی تاسیس آن با وقوع جنگ سرد بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی و متحدانشان، با مشکلاتی مواجه شد. پس از پایان جنگ سرد نیز، سازمان ملل، اقدامات مهمی در حفظ صلح در سراسر دنیا انجام داد که برخی از آنها موفقیت آمیز بود.
سازمان ملل شش رکن اصلی دارد :
·         مجمع عمومی - رکن اصلی، جهانی و مشورتی سازمان ملل متحد
·         شورای امنیت - مرجع اصلی تصمیم گیری برای صلح و امنیت بین المللی
·         شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل –  ترویج توسعه و همکاری های اقتصادی و اجتماعی بین المللی
·         دبیرخانه سازمان ملل متحد  - فراهم کردن مطالعات، اطلاعات و امکانات مورد نیاز سازمان
·         دیوان بین المللی دادگستری -  مهم ترین ارگان قضایی سازمان ملل
·         شورای قیمومیت - از اول نوامبر ۱۹۹۴ فعالیت نمی کند
علاوه بر این شش رکن اصلی، سازمان ملل نهادهای دیگری نیز دارد :
گروه بانک جهانی، سازمان بهداشت جهانی، برنامه ی جهانی غذا، یونسکو ،  یونیسف
این سازمان در سال ۲۰۰۱ برنده ی جایزه ی صلح نوبل شده و سایر سازمان های وابسته به آن نیز موفق به کسب جوایزی شده اند. درباره ی موفقیت این سازمان در رسیدن به اهدافش و میزان تاثیرگذاری آن در برقراری صلح و امنیت جهانی، بحث های متفاوتی وجود دارد. برخی از مفسران اعتقاد دارند که این سازمان، تأثیر زیادی در برقراری صلح و توسعه ی انسانی داشته در حالی که برخی دیگر از مفسران معتقد ند که این سازمان در دستیابی به اهدافش ناموفق بوده و گاهی مغرضانه رفتار کرده است.
پیش از تأسیس سازمان ملل، کنفرانس ها و سازمان های بین المللی متعددی برای سامان دادن به بحران ها و پیشگیری از جنگ بین ملت ها تشکیل شده بود؛ از جمله کمیته ی بین المللی صلیب سرخ و کنوانسیون های ۱۸۹۹ و ۱۹۰۷ لاهه
به دنبال فجایع انسانی جنگ جهانی اول، کنفرانس صلح پاریس، جامعه ی ملل را به منظور ایجاد ثبات میان کشورها پایه گذاری کرد. این سازمان، توانست برخی از اختلافات ارضی را رفع کند و ساختارهایی بین المللی از جمله پست، هواپیمایی و کنترل مواد مخدر ایجاد کرد که برخی از آنها امروزه در سازمان ملل ادغام شده اند .
با این حال، این سازمان، حضور ساکنان کشورهای مستعمره (یعنی نیمی از جمعیت دنیا) را کم داشت علاوه بر اینکه قدرت های بزرگی نظیر ایالات متحده، اتحاد جماهیر شوروی، آلمان و ژاپن، حضور و نفوذ گسترده ای در آن داشتند. این سازمان در برابر حمله ی ژاپن به منچوری در سال ۱۹۳۱، جنگ دوم ایتالیا و اتیوپی در سال ۱۹۳۵، جنگ دوم چین و ژاپن در سال ۱۹۳۷ و پیشروی آلمان تحت سلطه ی آدولف هیتلر که در جنگ جهانی دوم به اوج خود رسید، نتوانست کاری انجام دهد .
فرانکلین روزولت، رئیس جمهور آمریکا، اصطلاح «ملل متحد» را برای اولین بار در بیانیه ی اول ژانویه ۱۹۴۲ ملل متحد استفاده کرد .
در سال ۱۹۴۵، نمایندگان ۵۰ کشور در سان فرانسیسکو گرد هم آمدند تا منشور ملل متحد را تنظیم کنند. از اوت تا اکتبر ۱۹۴۴ نمایندگان آمریکا، شوروی، انگلیس، فرانسه و جمهوری چین در کنفرانس دامبارتن اوکس در واشینگتن دی.سی، روی برنامه های تشکیل سازمان ملل کار کردند. بیشتر بحث های این کنفرانس در مورد نقش اعضای سازمان و شرایط دعوت از آن ها بود .
سپس در آوریل ۱۹۴۵ در کنفرانس سان فرانسیسکو تکلیف حق وتو برای پنج عضو شورای امنیت تعیین شد. در نهایت در ۲۴ اکتبر ۱۹۴۵ منشور ملل متحد به امضای ۵۰ کشور رسید و سازمان ملل متحد رسما تشکیل شد. این روز هر سال به عنوان روز ملل متحد، گرامی داشته می شود .
اولین جلسه ی مجمع عمومی سازمان با حضور ۵۱ عضو برگزار شد و اولین جلسه ی شورای امنیت در ۱۷ژانویه ۱۹۴۶ در کلیسای وست مینستر لندن برگزار شد. مجمع عمومی، نیویورک سیتی را به عنوان میزبان مقر سازمان ملل انتخاب کرد. اماکن مرتبط با سازمان ملل از جمله ساختمان های مقر سازمان ملل در ژنو، وین و نایروبی به عنوان قلمروهای بین المللی در نظر گرفته می شوند. تریگوه لی ، وزیر امور خارجه نروژ به عنوان اولین دبیر کل سازمان ملل متحد انتخاب شد .  
بودجه، برنامه ها و سازمان های تخصصی سازمان ملل
خانواده ی سازمان ملل متحد علاوه بر این سازمان، از بنیادها، صندوق ها و برنامه های وابسته ای تشکیل شده که هرکدام دارای اعضاء، مدیریت و بودجه ی منحصر هستند. بودجه ی این بنیادها و برنامه ها بیشتر از طریق کمک های داوطلبانه، تأمین می شود تا حق عضویت اعضا.  سازمان های تخصصی این مجموعه نیز، سازمان های بین المللی مستقلی هستند که بودجه ی آنها هم از مشارکت های ارزیابی شده و هم کمک های داوطلبانه، تأمین می شود .
سازمان های تخصصی سازمان ملل متحد
سازمان های تخصصی سازمان ملل، سازمان های مستقلی هستند که با این سازمان کار می کنند. برخی از آنها پیش از جنگ جهانی اول نیز وجود داشتند. برخی از آنها به جامعه ی ملل مرتبط هستند و بقیه تقریبا هم زمان با تشکیل سازمان ملل، ایجاد شده اند. این سازمان ها فعالیت های گسترده ای در زمینه های گوناگون دارند که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می کنیم
·         برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد (UNDP)
·          در نزدیک به ۱۷۰ کشور و قلمرو به منظور ریشه کن کردن فقر، مبارزه با نابرابری و ایجاد شرایطی برای پیشرفت کشورها  اجرا می شود. این برنامه نقشی حیاتی در کمک به کشورها برای دستیابی اهداف توسعه ی پایدار دارد .
·         یونیسف (UNICEF)
·         . یا صندوق کودکان ملل متحد در جهت کمک رسانی به کودکان و مادران کشورهای در حال توسعه فعالیت می کند
·         سازمان تجارت جهانی (WTO)
·         . یک سازمان بین المللی است که قوانین جهانی تجارت را تنظیم و اختلافات بین اعضا را حل و فصل می کند
·         کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR)
·         که در ژنو سوئیس واقع شده است در ۱۴ دسامبر سال ۱۹۵۰ برای محافظت و حمایت از پناهندگان و یاری رساندن برای بازگشت یا اسکان مجدد آنها تأسیس شد .
·          
·         برنامه ی جهانی غذا (WFP)
·          سازمانی برای کمک به مبارزه با گرسنگی و سوء تغذیه و بزرگترین نهاد انسانی جهان است. همه ساله این نهاد، غذای مورد نیاز حدود ۸۰ میلیون نفر را در ۷۵ کشور دنیا تأمین می کند .
·         صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA)
·         بزرگترین منبع ذخیره ی مالی بین المللی برای برنامه های جمعیت، تنظیم خانواده و بهداشت تولیدمثل است.
·         برنامه ی محیط زیست ملل متحد (UNEP)
·          در سال ۱۹۷۲ با هدف تلاش برای ترویج استفاده ی عاقلانه و توسعه ی پایدار محیط زیست جهانی تأسیس شد.
·          در رابطه با حقوق زنان فعالیت می کند(UN Women)
·         نهاد سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی و قدرت بخشیدن به زنان یا به اختصار زنان سازمان ملل متحد.
·          
·         بانک جهانی (World Bank)
·          با هدف کاهش فقر و بهبود استانداردهای زندگی در سراسر دنیا از طریق ارائه ی وام های کم بهره، کمک های مالی برای ارتقاء زیرساخت ها، سلامتی و تحصیل در کشورهای در حال توسعه تأسیس شده است. بیش از ۱۰۰ کشور عضو بانک جهانی هستند .
·         صندوق بین المللی پول (IMF)
·          بر اجرای سامانه ی پولی بین المللی نظارت دارد و یکی از معتبرترین منابع ارزیابی و پیش بینی وضعیت اقتصادی جهان است .
·          سازمان بهداشت جهانی (WHO)
·          بر دستیابی مردم به بیشترین سطح از سلامت ممکن تمرکز دارد. وظیفه ی اصلی این سازمان، مبارزه با بیماری ها مخصوصا بیماری های مسری شایع و ارتقاء سلامت عمومی مردم جهان است. تعریف سلامتی طبق اساسنامه ی سازمان بهداشت جهانی عبارت است از سلامت کامل اجتماعی، روانی و فیزیکی .
·         سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (UNESCO)
·          که به اختصار، یونسکو نامیده می شود، درسال ۱۹۴۵ تشکیل شد. این سازمان بر بخش های مختلفی از تربیت معلمان و کمک به بهبود تحصیل در سراسر جهان گرفته تا حفاظت از بناهای فرهنگی و تاریخی جهان، تمرکز دارد. یونسکو امسال ۲۸ میراث جهانی دیگر را به فهرست خود افزوده است که گردشگران امروزی و نسل آینده باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشند .
·         فائو (FAO)
·         یا سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد برای مبارزه با گرسنگی تلاش می کند و مرجعی برای مذاکره و توافقات بین کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته و منبعی برای دانش و اطلاعات فنی برای کمک به توسعه ی کشورها است.
·         ایکائو (ICAO)
·          یا سازمان بین المللی هوانوردی کشوری یک نهاد تخصصی سازمان ملل متحد است که مأموریت آن هماهنگ کردن استانداردهای بین المللی پروازی، مدیریت خطوط هوایی در سطح جهان و بررسی سوانح هوایی است.
·         یونیدو (UNIDO)
·          یا سازمان توسعه ی صنعتی ملل متحد که مقر آن در وین است با هدف ارتقاء و تسریع توسعه ی صنعتی در کشورهای در حال توسعه و یا اقتصادهای در حال گذار و توسعه ی روابط صنعتی بین المللی تشکیل شده است..
·         سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)
·         در شهر مادرید اسپانیا مستقر است و در رابطه با امور جهان گردی تحقیق می کند و سالانه گزارشی نیز ارائه میکند.  
اهداف و فعالیت هاحفظ امنیت و صلح بین المللی
این سازمان با هدف اصلی حفظ صلح و امنیت جهانی تاسیس شده است. شورای امنیت سازمان ملل مسئولیت اصلی حفظ صلح و امنیت جهانی را برعهده دارد. مجمع عمومی، دبیرکل و سایر اعضا و بخش های سازمان ملل، نقش کامل کننده در این زمینه دارند. ارتقاء توسعه ی پایدار
از آغاز تاسیس این سازمان، یکی از اهداف اصلی، دستیابی به همکاری بین المللی برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بشری در سطح بین المللی است و همچنین احترام به حقوق بشر فارغ از رنگ و نژاد، جنسیت، زبان و... بهبود وضعیت سلامت انسان ها نیز همواره یکی از دغدغه های اصلی سازمان بوده است.  دفاع از حقوق بشر
عبارت «حقوق بشر» هفت بار در منشور سازمان ملل تکرار شده است و یکی از اصول سازمان به شمار می رود. در سال ۱۹۴۸، اعلامیه ی جهانی حقوق بشر، در پاریس به تصویب رسید. مفاد این اعلامیه، حقوق بنیادی مدنی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را که تمامی ابنای بشر در هر کشوری باید از آن برخوردار باشند مشخص کرده است.حمایت از حقوق بین الملل
توسعه و احترام به حقوق بین ا لملل یکی از بخش های کلیدی اهداف این سازمان است. این مأموریت توسط شورای امنیت در قالب دادگاه ها و معاهدات چندجانبه از طریق مأموریت های حفظ صلح، اعمال تحریم ها، استفاده از اجبار زمانی که تهدیدی برای امنیت بین الملل وجود دارد و... انجام می شود. ارسال کمک های بشردوستانه
یکی از اهداف تشکیل سازمان ملل متحد همان طور که در منشور این سازمان نیز ذکر شده، رسیدن به همکاری های بین المللی برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بشری در سراسر جهان است. این سازمان این ماموریت را اولین بار پس از جنگ جهانی دوم انجام داد و به بازسازی قاره ی ویران اروپا کمک کرد. اکنون این سازمان مرجعی برای دریافت و انتقال کمک های بشردوستانه در بلایای طبیعی و انسانی است که خسارات آن فراتر از توانایی مقامات ملی برای جبران است.



  



  چهل و دو سال بوده اید . دیگر بس است . باید برای همیشه در زباله دان تاریخ با بدترین نام دفن شوید . ای منفورترین موجوداتی که نمیشود گفت چه ه...