سایت «المانیتور» با انتشار گزارشی درباره وضعیت وخیم زیست محیطی استان خوزستان مینویسد: «استان خوزستان تقریبا دیگر نمیتواند نفس بکشد. اگرچه این منطقه بیش از یک دهه است که اسیر گرد و غبار و شن و ماسه است، به نظر میرسد که وضعیت در سالهای اخیر بحرانی شده است. مرز خوزستان با عراق قطب صنعت نفت ایران است.
این استان در دوران جنگ ایران و عراق در فاصله سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ میلادی خط مقدم جبهه نبرد بود و در آن زمان به شدت آسیب دید. با این حال، به دلیل منابع نفتیای که دارد منبع اصلی درآمد ایران است. در مورد تخریب از دوران جنگ این منطقه هنوز هم به طور کامل بهبود نیافته است. هنوز هم دیوارهای خراب شده در خرمشهر، اهواز و آبادان دیده میشوند.
با این حال، به نظر میرسد که اصلی ترین چالش امروز که خوزستان با آن مواجه است گرد و غبار و شن و ماسه روزانه است و موجب تنگی نفس مردم در آن ناحیه شده است. کارشناسان ایرانی نظرات متفاوتی درباره منبع این مشکل دارند. در ابتدا آنان تصور میکردند که آلودگی ناشی از گرد و غبار تنها منبع خارجی دارد و آن ریزگردهایی است که از عراق به ایران میرسند.
با این حال، این دیدگاه در طول زمان تغییر کرده است و بسیاری از رفتارهای غلط داخلی است که سبب ایجاد بحران زیست محیطی در ایران شدهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر