۱۳۹۶ دی ۱۳, چهارشنبه

آماده‌سازی زندان اوین برای پذیرش زندانیان جدید است.

اعتراضات سراسری در ایران با چنان سرعتی رشد کرده‌اند که دنبال کردن آن‌ها در شهرهای کوچک و بزرگ سراسر کشور آسان نیست. این در حالی است که «جنبش سبز» سال ۸۸ تنها در چند کلان‌شهر و شهر بزرگ متمرکز بود.

کاشان

«محمد تکبیرگو»، دادستان کاشان به خبرگزاری «مهر» گفته است ۵۰ تا ۶۰ نفر در این شهر دستگیر شده‌اند. او هشدار داده است: «با هر نوع تجمع غیرقانونی و یا افراد آشوب‌گر در کاشان برخورد قانونی و جدی انجام می‌شود.»

او معترضان را تهدید کرده است: «بر اساس قانون، افرادی که قصد محاربه با نظام داشته باشند، مفسد فی‌الارض محسوب می‌شوند و برخوردهای قانونی لازم با آن‌ها انجام می‌شود.»
از آن‌جا که مجازات این اتهام اعدام است، این شاخص‌ترین نمونه تهدید به اعدام معترضان از سوی نیروهای حکومتی به شمار می رود.


دستگیری دانشجویان در تهران

«لیلا حسین‌زاده»، دانشجوی علوم اجتماعی «دانشگاه تهران» که به علت فعالیت‌های خود علیه فقر و تبعیض شناخته ‌شده است، جزو چهره‌های آشنایی بوده که تاکنون دستگیر شده اند. ۱۵ نفر از دانشجویان دانشگاه تهران در روزهای ۱۰ و ۱۱ دی ماه، هنگام خروج از دانشگاه دستگیر شده بودند اما وقتی اعضای «شورای صنفی» دانشگاه تهران برای پی گیری وضعیت آن‌ها با رییس دانشگاه جلسه گذاشتند، چهار نفر از خودشان هم دستگیر شدند.
طبق بعضی گزارش‌ها، این چهار نفر اکنون آزاد شده‌اند. شورای صنفی دانشگاه در بیانیه‌ای اعلام کرده است «مسوولیت هرگونه برخورد امنیتی با دانشجویان و ساحت دانشگاه را بر عهده وزیر علوم دانسته و قاطعانه خواستار اعلام حمایت بدون قید و شرط از طرف وزارت علوم و پی گیری برای توقف عاجل این بی‌حرمتی و بی‌قانونی هستیم.»

از سوی دیگر،  طبق اخباری که در رسانه‌های اجتماعی دست به دست می‌شوند، «محمد شریفی مقدم»، دانشجوی «دانشگاه صنعتی شریف» که در روز ۹ دی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان «اوین» منتقل شده بود، دست به اعتصاب غذا زده است.


سایر دستگیرشدگان استان تهران

گرچه تهران از مراکز اصلی اعتراضات جاری نبوده اما پایتخت کشور شاهد دستگیری‌های گسترده‌ای بوده است. «علی اصغر ناصربخت»، معاون امنیتی انتظامی فرمانداری تهران گفته است تنها ۲۰۰ مورد دستگیری در محدوده خیابان «انقلاب» و «ولی عصر» اتفاق افتاده که 40 نفر از آن‌ها جزو «لیدرها» بوده‌اند.
«عباس جعفری دولت‌آبادی»، دادستان تهران نیز بازداشت‌شدگان را «احساساتی» نامیده و آن ها ‌را با دستگیرشدگان اعتراضات سال ۱۳۸۸ نسبت به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری که از آن با عنوان «فتنه» یاد می کند، مقایسه کرده است.

خبرها حاکی از آماده‌سازی زندان اوین برای پذیرش زندانیان جدید است. در عین حال، به زندانیان سیاسی در اوین و زندان «رجایی‌شهر» کرج اطلاع داده شده است که تمام مرخصی‌هایی که از پیش قرار بود انجام شود، لغو شده‌اند.
«توحید عالی‌نسب» و «نائب رضایی»، دو نفر از اولین دستگیرشدگان تهران هستند که در روز 9 دی در میدان «فردوسی» به سمت ولی عصر دستگیر شده‌اند و تا کنون خبری از آن‌ها نیست. 

طبق گزارش‌ها، «گوهر عشقی»، مادر «ستار بهشتی»، کارگر وبلاگ‌نویس ایرانی که در سال ۱۳۹۱ کشته شد نیز قصد داشته است کفن‌پوش به تظاهرات برود که ماموران مانع از خروجش شده‌اند.

سرهنگ «عبدالله زاده‌پاشاکی»، فرمانده انتظامی شهرستان رباط کریم از دستگیری یک زن و مرد به نام‌های «ف.ق» و «ر.ع» خبر داده است. او گفته که آقای ر.ع با انتشار فراخوان تجمع اعتراضی در شبکه اجتماعی اینستاگرام… افراد را به «اغتشاش» تشویق می‌کرده است.
این مقام انتظامی توضیح داده که پلیس فتای شهرستان رباط کریم شماره موبایل فرد را ردیابی و سپس او را شناسایی و دستگیر کرده است.
خانم ف.ق نیز به گفته او، متولد سال ۴۹ و اهل سراب است اما در رباط کریم زندگی می‌کند. پاشاکی گفته است:«کارمند بانک ملی است و در چند روز اخیر به عنوان لیدر اغتشاشات در شهر رباط کریم حضور داشته است.»‌

در کرج نیز «حاجی رضا شکارمی»، دادستان عمومی و انقلاب این شهر خبر از بازداشت تعدادی از معترضان داده و آن ها را «لیدرهای اغتشاش‌گر و آشوب‌طلب» معرفی کرده است: «تعدادی‌ دیگر از این افراد لیدر شناسایی شده و در روزهای آینده بازداشت می‌شوند.»

سایر استان‌ها

به گزارش خبرنگاری «فارس»، سه نفر نیز که از آن ها به عنوان «لیدر» یاد شده، در تجمعی در آرامگاه «بوعلی» همدان دستگیر شده‌اند.
«علی آقازاده»، استاندار اراک هم گفته است ۱۰۰ نفر از اراکی‌ها در روز سوم اعتراضات دستگیر شده‌اند.
«ایلنا» خبر از دستگیری شماری از تظاهرکنندگان در یک شنبه شب، در شهرستان تاکستان داده است.
بنابرگزارش این خبرگزاری، معترضان در این شهر به حوزه علمیه تاکستان حمله برده بودند.

فرمانده انتظامی شهرستان آزادشهر در استان گلستان نیز از دستگیری معترضان در این شب گفته است: «چهار نفر از مخلان نظم و تحریک‌کنندگان دستگیر شده‌اند.»

او افزوده است که در منزل یکی از آن‌ها مقدار زیادی موادمخدر و مشروبات الکلی کشف کرده اند. 
دراویش گنابادی، یکی از مذاهب  تحت سرکوب در ایران نیز در چند روز گذشته طعم زندان را چشیده‌اند. «کسری نوری»، دانشجوی حقوق بشر دانشگاه تهران و از مدیران سایت «مجذوبان نور»، «محمد شریفی مقدم»، «محمدرضا درویشی» و «فائزه عبدی‌پور» برای عیادت از «حمیدرضا مرادی»، یکی از مدیران مجذوبان نور به بیمارستان دی رفته بودند که به شکلی خشونت‌آمیز بازداشت و به بند ۲۰۹ بازداشتگاه وزارت اطلاعات در اوین منتقل شدند. به گزارش «هرانا»، آن‌ها دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

  چهل و دو سال بوده اید . دیگر بس است . باید برای همیشه در زباله دان تاریخ با بدترین نام دفن شوید . ای منفورترین موجوداتی که نمیشود گفت چه ه...