۱۳۹۷ شهریور ۳, شنبه

مصطفی دانشجو، وکیل دادگستری به زندان اوین منتقل شد


مصطفی دانشجو وکیل دادگستری و از فعالان حقوق دراویش گنابادی، پس از ۴۵ روز بازداشت در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات به قرنطینه عمومی زندان اوین منتقل شد. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مجذوبان نور، مصطفی دانشجو، فعال حقوق دراویش گنابادی، وکیل دادگستری و از مدیران وبسایت مجذوبان نور، پس از ۴۵ روز بازداشت در انفرادی بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات، پس از اخذ آخرین دفاع در دادسرای اوین، روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد ۹۷ به قرنطینه زندان اوین منتقل شد.

انتقال آقای دانشجو به قرنطینه زندان اوین پس از ۴۵ روز بازداشت موقت در حالی صورت گرفته است که هنوز از عناوین اتهامی وی اطلاعی در دست نیست. این فعال حقوق دراویش گنابادی که از بیماری قلبی و ریوی حاد رنج می‌برد در تاریخ ۳۰ تیرماه به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شد اما پس از ساعاتی بدون انجام خدمات درمانی مناسب، به بند ۲۰۹ زندان اوین بازگردانده شد.
لازم به ذکر است که مصطفی دانشجو در ساعات اولیه روز شنبه ۱۶ تیرماه ۱۳۹۷ در منزل مادری خود در تهران بازداشت و سپس به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. دستور بازداشت آقای دانشجو پیرو پرونده‌ای که در سال ۹۶ برای وی تشکیل شده، از سوی شعبه سوم بازپرسی امنیت تهران (مستقر در زندان اوین) صادر شده است. پیشتر این وکیل دادگستری در تماس تلفنی عنوان کرده عناوین اتهامی او مرتبط با درویشانی است که در حادثه گلستان هفتم بازداشت شده‌اند.
در ساعت اولیه بامداد شنبه ۱۶ تیرماه ۱۳۹۷ هفت مأمور مسلح با دستور بازپرس هادی‌پور از شعبه سوم دادسرای اوین (شهید مقدس) به منزل مادری مصطفی دانشجو، از فعالان حقوق دراویش گنابادی یورش برده و با شکستن در و تهدید با اسلحه این وکیل دادگستری را در حضور اعضای خانواده‌اشبازداشت کرده‌اند. گزارش شده که در اثر حمله‌ی شبانه‌ی مأموران برای دستگیری این فعال حقوق درویشان گنابادی، مادر سالخورده، همسر و دختر خردسال آقای دانشجو به اورژانس بیمارستان منتقل شدند.
پیش‌تر در اردیبهشت‌ماه سال گذشته بنا بر نامه‌ی حراست کل دانشگاه آزاد از ادامه‌ی تحصیلات تکمیلی مصطفی دانشجو، از وکلای دراویش گنابادی که مدتی را هم در زندان اوین گذرانده بود در رشته‌ی حقوق جزا و جرم‌شناسی تحصیل می‌کرد، جلوگیری شده بود.
گفتنی است پروانه وکالت این وکیل دادگستری نیز در جریان دفاع از حقوق دراویش طریقت نعمت‌اللهی گنابادی با گزارش نهادهاى امنیتی لغو و سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ را به همراه سایر مدیران سایت مجذوبان نور و وکلا و فعالان حقوق دراویش تحت عناوین اتهامی “عضویت در فرقه ضد امنیتی دراویش، اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان در بند ۳۵۰ زندان اوین محبوس بود و در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۴ با پایان یافتن مدت محکومیتش از زندان آزاد شد.


کشته و زخمی شدن دو کولبر در مریوان و اشنویه


  
یک کولبر در مریوان در اثر انفجار مین دچار جراحت شد. چهار روز پیش از آن هم یک کولبر در مرز اشنویه در پی شلیک نیروهای هنگ مرزی، جان خود را از دست داده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز جمعه‌ ۲ شهریور ۱۳۹۷، یک کولبر از اهالی روستای سردوش مریوان به نام «ایوب نیک‌زاد»، فرزند عطا، در پی انفجار مین به شدت زخمی شد.
گزارش شده است که ایوب نیک‌زاد برای رسیدگی پزشکی به بیمارستان انتقال یافته است و در وضعیت وخیمی به سر می‌برد.
در خبری دیگر روز دوشنبە ٢٩ مرداد نیز نیروهای مرزبانی ایران در مرز اشنویه بە سوی جمعی از کولبران آتش گشودند که در نتیجه یک کولبر به نام «توحید حقدار»، ۱۹ ساله، فرزند بارزانی، از اهالی روستای دوستان از توابع منطقە‌ی شپیران سلماس جان خود را از دست داد.
بر اساس گزارش سالیانه منتشر شده مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در طول سال ۱۳۹۶، گزارش قتل ۴۶ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۵۸ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده که عمدتا این تلفات انسانی در مناطق کردنشین گزارش شده است.
بر اساس این آمار، در کنار افرادی که هویت آنان به عنوان کولبر روشن شده، ۲۲۴ شهروند هدف تیراندازی نیروهای انتظامی و مرزبانی قرار گرفتند.

۱۳۹۷ شهریور ۲, جمعه

حکم شلاق برای یک فعال تلگرامی در بانه


دادگاه شهرستان بانه “شجاع حسین‌زاده” مدیر کانال تلگرامی بانه‌نیوز را به ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد. کنوانسیون بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا استفاده از مجازات‌های تحقیر آمیز و نافی کرامت انسانی مانند شلاق را ممنوع کرده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از موکریان، “شجاع حسین‌زاده” مدیر کانال تلگرامی بانه‌نیوز از سوی شعبه ۱۰۲دادگاه کیفری دو شهرستان بانه به اِتهام “توهین به رئیس‌جمهور” به تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم گردید.
شجاع حسین‌زاده ضمن تٲیید این خبر اظهار داشت: “اوایل فیلترینگ شبکە اجتماعی تلگرام پستی با مضمون طنز در کانال منتشر کردیم که اشاره داشت به چرخاندنِ کلیدِ آقای روحانی در جهت مخالف و اینکه به برخی از وعده های خود عمل نکرده است که این پُستِ تلگرامی در دادگاه توهین به رئیس جمهور قلمداد گشته و بنده از طرف دادگاه به شلاق محکوم شدم”.
حسین‌‌زاده در خاتمه گفت: “حکم صادره غیابی بوده و ظرف مدت بیست‌ روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در دادگاه خواهد بود”.
بانه شهری در استان کردستان واقع در مرز غربی ایران است.
لازم به یادآوری است میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا استفاده از مجازات‌های غیر‌انسانی و موهن از جمله اعدام و شلاق را ممنوع کرده است.


حامد آئینه‌وند، فعال سیاسی با تداوم قرار بازداشت به بند عمومی اوین منتقل شد


حامد آئینه‌وند فعال سیاسی که پیشتر در تاریخ هفتم تیرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود به بند عمومی زندان اوین منتقل شده است. بازپرس شعبه ۷ دادسرای اوین علی‌رغم اتمام مراحل بازپرسی و تحقیقات قضایی از صدور قرار وثیقه برای او خودداری میکند. آئینه‌وند پس از بازداشت و تا پیش از انتقال به بند عمومی، مدت ۴۴ روز را در سلول انفرادی سپری کرده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حامد آئینه‌وند فعال سیاسی و روزنامه نگار که در تاریخ هفتم تیرماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی اطلاعات سپاه تهران بازداشت شده بود به بند عمومی شماره ۴ سالن ۳ زندان اوین منتقل شده است.
وی از زمان بازداشت تا پیش از انتقال به بند عمومی مدت ۴۴ روز را در سلول انفرادی زندان اوین سپری کرده است.
اتهام مطرحه علیه حامد آئینه‌وند تبلیغ علیه نظام از طریق فعالیت در فضای مجازی است. تحقیقات قضایی و مراحل بازپرسی در ارتباط با پرونده وی به اتمام رسیده است با این حال بازپرس شعبه ۷ دادسرای اوین از صدور قرار وثیقه برای این فعال سیاسی خودداری میکند.
یک منبع نزدیک به حامد آئینه‌وند در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: خاتواده آقای آئینه‌وند در آخرین ملاقاتی که با وی داشته اند وضعیت روحی ایشان را نامناسب توصیف کرده و در نگرانی بسر میبرند.”
حامد آئینه‌وند فعال سیاسی، روزنامه نگار و دانشجوی دکترای روابط بین الملل واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی است. وی همچنین نامزد رد صلاحیت شده انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابی تویسرکان نبز بوده است.

جان مردم در خطر است


  
 محمد قانبیلی عضو شورای عالی استان‌ها گفت که تمام منابع آبی روستاهای شهرستان پردیس به دلیل ورود فاضلاب شهر بومهن و پردیس غیرآشامیدنی است و جان مردم در خطر است. قانبیلی در جلسه روز یکشنبه گذشته در پردیس اعلام کردم که بحث آلودگی آب را رسانه‌ای خواهیم کرد زیرا جان مردم در خطر است، اما مدیران شرکت آب این مسئله را امنیتی می‌دانند و اجازه نشر را نمی‌دهند و مشکل را هم حل نمی‌کنند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، محمد قانبیلی عضو شورای عالی استان‌ها با تاکید بر آلودگی آب روستاهای شهرستان پردیس و عدم توجه مسئولان مربوطه گفت: “این شهرستان ۱۶ روستا با جمعیتی بالا دارد اما با وجود ارائه مستندات و گزارش‌های مکرر مسئولان منطقه به اداره آب استان تهران،تاکنون هیچ ترتیب اثری داده نشده است”.
وی ضمن اعلام ناراحتی از این عدم پیگیری به جلسه روز یکشنبه گذشته در پردیس که با حضور نمایندگان آبفا تهران و پردیس برگزار شد اشاره کرد و گفت: “در آن جلسه هم مطرح کردم که بحث آلودگی آب را رسانه‌ای خواهیم کرد زیرا جان مردم در خطر است اما مدیران شرکت آب این مسئله را امنیتی می‌دانند و اجازه نشر را نمی‌دهند و مشکل را هم حل نمی کنند”.
وی با بیان اینکه آلوده بودن آب روستاها در بومهن و پردیس مورد تایید مرکز بهداشت شهرستان است و بارها آزمایش شده گفت: “تمام مدارک مبنی بر آلودگی آب شهرستان موجود است و من نمی‌توانم اجازه دهم مردم شهرم بخاطر مسایل امنیتی آب فاضلاب و آلوده که تشخیص انگلی بودن آن اثبات شده است مصرف کنند و جان خودشان و فرزندانشان به خطر بیفتد‌”.
وی در پایان تاکید کرد: “تمام منابع آبی روستاهای شهرستان پردیس به دلیل ورود فاضلاب شهر بومهن و پردیس غیرآشامیدنی است و جان مردم در خطر است”.
این در حالی است که چندی پیش رییس اداره آب روستایی این شهرستان در گفت وگو با ایلنا منکر آلودگی آب منطقه شده بود.
شهرستان پردیس یکی از شهرستان‌های استان تهران است.

۱۳۹۷ مرداد ۲۹, دوشنبه

درک مفاهیم انسان دوستی و بررسی علل نقض حقوق انسانی در بعضی جوامع


به مناسبت 19 آگوست – روز جهانی انسان دوستی  ، روزی که مجمع عمومی سازمان ملل در ماه دسامبر سال ۲۰۰۸ با صدور قطعنامه ای این روز را به عنوان روز جهانی انسان دوستی تعیین کرد. روز تجلیل از فعالیت های بشر دوستانه و انسان دوستانه برای ارتقا درک عمومی درباره فعالیت های جهانی که می تواند از صلح و منزلت انسانی حمایت کند و تجلیل از انسانهای که جان خود را در این مسیر از دست داده اند و یا همچنان برای گسترش چنین اهدافی تلاش می کنند .
شایان ذکر است روز جهانی انساندوستی فرصتی جهت شناخت آنانی است که برای کمک به دیگران به استقبال خطر و مصیبت می روند. این روز به وسیله مجمع عمومی سازمان ملل متحد انتخاب شد و همواره هم زمان با سالگرد انفجار بمب در مقر سازمان ملل متحد در بغداد (۱۹ اوت ۲۰۰۳) گرامی داشته می شود. همچنین روز جهانی انساندوستی فرصتی برای گرامیداشت جوهره ای است که اقدامات انساندوستی در سراسر جهان را ارج می نهد. همچنین  اختصاص چنین روزی به نام انسان دوستی تشویق دولت و سازمانهای دولتی و غیر دولتی به فعالیت های است که به امنیت و رفاه و صلح و احترام به بشریت منتهی می شود و اینکه هنوز تا چه اندازه به تلاش برای ایجاد آرامش و کم کردن تنش و دشمنی به فعایت های مشترک و جهانی نیاز مندیم .
جهانی که با مدرن شدن وسایل مدرن تری برای کشتار جمعی تولید کرد و انسان های مدرنی که برای حقوق بشر و نوع دوستی تلاش میکنند تا در مقابل جنگ و تبعیض ایستادگی کنند آنهم با تنها ابزاری که در دست دارند که همان منشور حقوق بشر است . ابزاری به دست نوع دوستان تا عشق و احترام به هم نوع را ترویج دهند .
درک مفاهیم انساندوستانه
درگذشته، «حقوق بشر» و «حقوق بين‌الملل بشردوستانه» به‌صورت مجزا تعریف می‌گردیدند. بر این اساس، حقوق بشر را حقوق زمان صلح و حقوق بين‌الملل بشردوستانه را حقوق زمان جنگ قلمداد مي‌كردند.
بنابراين، تصور اين بود كه هيچ رابطه و نسبتي ميان اين دو واژه وجود ندارد.
تعریف حقوق بشر
«حقوق بشر مجموعه‌ای از ارزش‌ها، مفاهيم، اسناد حقوقی بين‌المللی و ساز و كارهایی است كه در همه‌ی زمان‌ها و مكان‌ها از مقام، منزلت و كرامت انسانی همه‌ی افراد و يا گروه‌ها، صرفا به‌دليل اينكه انسانند، در مقابل همه‌ی دولت‌ها حمايت می‌كند». مهم‌ترين اسناد حقوق بشر شامل اعلامیه جهانی حقوق بشر، ميثاق بين‌المللی حقوق مدنی و سياسی و ميثاق بين‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می‌باشد.
تعريف حقوق بين‌الملل بشردوستانه
«حقوق بين‌الملل بشردوستانه شامل اصول و قواعد حقوقی است كه هدف آن حمايت از افراد و اموالی است كه در معرض تاثيرات درگيری‌های مسلحانه بين‌المللی و غير بين‌المللی دارند و همچنين تجديد روش‌ها، شيوه‌ها و ابزار آلات جنگی است» مهم‌ترين اسناد حقوق بشردوستانه شامل كنوانسيون‌های لاهه و كنوانسيون‌های چهارگانه ژنو و پروتكل الحاقی به كنوانسيون اخیر می‌باشد.
در پی تغيير و تحولاتی كه در نظام حقوق بين‌الملل در دو عرصه‌ی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه صورت گرفت، قلمرو اجرايی مكانی و زمانی اين دو حقوق گسترش پيدا كرد. حقوق بشردوستانه و حقوق بشر در جهت هم‌گرايی به منظور حمايت از انسان و كرامت انسانی او توسعه يافته و به تدريج به سمت نزديک شدن حركت نمودند، اما اين رابطه به معني وابستگی يكی به ديگری و يا تشابه يكی با ديگری نيست.
هدف اصلي و اساسي اين دو شاخه‌ی حقوق بين‌الملل، حمايت از انسان، انسانيت و كرامت  انسانی است. قلمرو اجرايی اين دو حقوق مكمل يكديگرند. بدين صورت كه حقوق بشر هم در زمان صلح و هم در زمان جنگ قابل اجراست و حقوق بين‌الملل بشردوستانه مطلقا حقوق مربوط به زمان مخاصمات مسلحانه‌ی بين‌المللی و غير بين‌المللی نيست، بلكه در زمان صلح نيز حقوق بين‌الملل بشردوستانه اهمیت دارد و در اين هنگام، بايستی آن را توسعه داد و به آموزش آن افراد مربوطه پرداخت.
بنابراین، در حوزه‌ی اين دو حقوق، قواعد و مقرراتی مشتركی يافت می‌شود كه هم در زمان صلح و هم در زمان جنگ قابليت اجرايی دارند از جمله منع شكنجه و آزار، منع رفتار بی‌رحمانه، منع لطمه به حيثيت اشخاص و ...
بررسی علل نقض حقوق بشر در بعضی جوامع
پویایی، رشد و بقاء در جامعه با وجود شهروندان آگاه یا به وسیله آگاهی شهروندان حاصل میگردد و خود تضمین کننده آرامش و سلامت در جامعه است. هرچه آگاهی افراد جامعه نسبت به حقوق شهروندیشان بیشتر باشد به همان نسبت سطح زندگی آنها به لحاظ اجتماعی سیاسی اقتصادی و فرهنگی بالا میرود و البته این امر دوسویه است یعنی متقابلا در جامعه ای که مردمانش احساس امنیت نمیکنند و معضلات فردی و اجتماعی در جامعه رشد نموده،به همان نسبت حقوق شهروندی توسط مردم والبته حاکمیت مورد غفلت قرار گرفته است.با ذکر این نکته که در جوامعی که حقوق شهروندی نهادینه نشده باشد،رابطه مردم با حاکمیت متزلزل میگردد ،این سوال مطرح میشود که چرا با توجه به اهمیت موضوع،در برخی کشورها نهاد حاکمیت از رشد و شکوفایی حقوق شهروندی هراس دارد و راههای رهایی از آن چیست حس برتری و در پی آن کسب قدرت و بعضا انحصارطلبی و سلطه جویی ، با تایید تجربیات بسیار در طول تاریخ همواره با بشریت و به طریق اولی با حکومت کنندگان بوده است لذا نتیجه ای که حاصل میگردد این است که ملاک نظر حاکمیت در چنین کشورهایی سلطه کامل بر مردم،ذخایر و سرمایه های کشور است تا بدون هیچگونه پاسخگویی وبدون رقیب در این میدان به ناحق یکه تازی کنندو موفقیت آنها در این مسیر نیز یا با خودکامگی است یا بکارگیری حربه های قومی مذهبی که خود ریشه درعدم آگاهی مردم دارد.ناآگاهی وپیامد آن عقب ماندگی فکری در تمام ابعاد سبب رشد مفسدین خصوصا در بدنه حاکمیت میگردد لذا تلاش محققین، کشورهاو سازمانهای پیشرو در گسترش وشکوفایی حقوق شهروندی برای نجات بشریت از نظام سلطه وکمک به بالا بردن سطح زندگی مردم بسیار ارزشمند وتاثیرگذاراست.
۱۹ آگوست، روز جهانی انسان‌دوستی است. روزی که به انسان‌های بشردوست و کسانی که جان خود را برای کار بشردوستانه فدا کرده‌اند، اختصاص داده شده است.
با فرا رسیدن روز جهانی انسان دوستی امید می رود که سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن با فاصله گرفتن از خط و مشی منفعت طلبانه سیاسی، به حمایت از کارکنان بشردوستانه در سراسر جهان بپردازند و در برابر قدرت ها و دول زورمداری که به راحتی حقوق انسان ها را پایمال می کنند بایستند.
 همان گونه که «والری آموس» معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه به مناسبت این روز جهانی در سال ۲۰۱۴ میلادی اعلام کرده است: «به دلیل گسترش بحران‌های بین‌المللی و نیازهای روز‌افزون بشردوستانه باید جنایتکارانی که به امداد‌گران حمله می‌کنند به سزای عمل‌شان برساند.» امید می رود زمینه حقوقی و حقیقی لازم برای کیفردهی مجرمان واقعی فراهم گردد.


  چهل و دو سال بوده اید . دیگر بس است . باید برای همیشه در زباله دان تاریخ با بدترین نام دفن شوید . ای منفورترین موجوداتی که نمیشود گفت چه ه...