میزان خودکشی در ایران همیشه در پردهای
از ابهام بوده و این نیز به دلیل سیاستهای رسمی است که اعلام آمار خودکشی را به
صلاح نمیدانند.
در واقع از سال ۱۳۹۲ که سازمان پزشکی
قانونی کشور آماری از میزان خودکشی در وبسایت خود ارائه داد و از افزایش آمار
خودکشی اظهار نگرانی کرد تاکنون آمار جدیدی ارائه نشده است. براساس آخرین آمارهای
موجود از میزان خودکشی در کشور، در ۹ ماه ابتدایی سال ۹۲ روزی بیش از ۱۱ نفر در کشور خودکشی
کردهاند، طبق آمار اعلامشده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور در ۹ماهه سال ۹۲، سههزارو ١٢٥ نفر
خودکشی کردهاند و از میان این افراد ۹۸۲ نفر را زنان و
دوهزارو ١٤٣ نفر را مردان تشکیل میدادند.این در حالی است که در مدت مشابه سال ۹۱ نیز دوهزارو ٧٤٠ نفر خودکشی کردند و این نشاندهنده افزایش آمار خودکشی است. اگر کمی به عقبتر برگردیم و به آمار خودکشی در سالهای ۸۸ و ۸۹ نیز توجه کنیم، خواهیم دید این روند سال به سال، افزایش یافته؛ در سال ۸۸، سههزارو ١٢٢ خودکشی و در سال ۸۹، سههزارو ٦٤٩ خودکشی گزارش شده و خودکشی در سال ۸۹ نسبت به سال ۸۸ افزایش ۱۷ درصدی داشته است .
بهصورت کلی و براساس آمار پزشکی قانونی، بین سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۱، بیش از ۳۰ هزار نفر بر اثر خودکشی جان خود را از دست دادهاند. براساس آمار سال ۹۲ از هر صد هزار ایرانی، پنج نفر در سال جانشان را با خودکشی از دست دادهاند .
نکته تأسف برانگیز، آمار بالای خودکشی در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ است؛ یعنی بیشترین خودکشی در این گروه سنی رخ میدهد. نرخ خودکشی در استانهای محروم کشور نیز بیشتر از سایر نقاط است و در استانی مانند ایلام – که بیشترین میزان خودکشی در کشور را دارد – در ازای هر صد هزار نفر، ۷۱ نفر در سال خودکشی میکنند؛ اما با وجود این آمار درخور توجه، مسئولان دولتی میزان خودکشی در ایران را خیلی جدی نمی دانند
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر